Overstappen op elektrisch verwarmen? APSolar helpt u!

Op zoek naar een krachtige airco waarmee u uw woonkamer of kantoor razendsnel kunt verwarmen en koelen met elektriciteit i.p.v. gas? Bij APSolar verkopen we in combinatie met zonnepanelen de energiezuinige LG Dual Inverter. Onze monteurs komen de airco en zonnepanelen graag in één keer voor u op het elektriciteitsnet aansluiten.

Meer informatie gewenst of een concurrerende prijsindicatie voor de LG airco en zonnepanelen + complete installatie ontvangen?

Verduurzaam uw woning met een airco

Met een split airco verduurzaamt u heel eenvoudig uw huis. U gebruikt namelijk elektriciteit in plaats van gas om uw woning te verwarmen én te verkoelen. Om de verduurzaming compleet te maken, kunt u ook meteen zonnepanelen laten plaatsen door de professionals van APSolar.

Airco in combinatie met zonnepanelen

Het laten installeren van een airco in combinatie met zonnepanelen kan. En het laten werken van uw accu op zonnestroom is ook mogelijk. Bij APSolar zijn we gespecialiseerd in het installeren van beide systemen. En het hebben van beide systemen biedt meerdere voordelen: met zonnepanelen op uw dak is het verwarmen en koelen van uw ruimte een stuk voordeliger en soms zelfs helemaal gratis op een zonnige dag, vanwege de gratis, groene stroom die wordt opgewekt door de zonnepanelen.

Algemene voordelen van airconditioning

 • Vrijwel geluidloos
 • Op afstand bedienbaar
 • Veel optionele functies
 • Gelijkmatige luchtstroom
 • Makkelijk te onderhouden

Waarom nu kiezen voor een airco op zonnepanelen?

 • U verwarmt en koelt uw werk- of woonruimte nog duurzamer
 • U bent een stuk voordeliger uit en bespaart zo veel geld
 • De salderingsregeling wordt langzaam afgebouwd (vanaf 2031 op 0%)

(Bijna) gratis werk- of woonruimte verwarmen en koelen met airco

Omdat een aircosysteem op elektriciteit werkt, bespaart u automatisch op de gasrekening. En in combinatie met zonnepanelen verwarmt en verkoelt u uw woning (bijna) gratis! De zonnepanelen wekken namelijk de stroom op die het aircosysteem verbruikt. Hier houden we natuurlijk rekening mee in onze offerte voor de zonnepanelen.

Over de LG Dual Inverter

De LG Dual Inverter is een modern aircosysteem met een binnen- en buitenunit. Hij is niet alleen geschikt om de ruimte snel te koelen, maar ook te verwarmen. Bovendien beschikt hij over een geavanceerde luchtreiniger die de lucht in de ruimte verschoont. Het filter verwijdert het fijnste stof, zodat u altijd schone lucht inademt. U bedient hem eenvoudig met de afstandsbediening, de LG ThinQ-app of uw stem.

De voordelen van de LG Dual Inverter:

 • Verbeterde luchtzuivering
 • Snelle, krachtige koeling en verwarming
 • DUAL Inverter Compressor™
 • Ingebouwde wifi
 • 70% energiebesparing
 • 40% sneller koelen

Productspecificaties

Kleur Wit
Unit Split unit
Afmeting binnenunit (mm) 857x348x189
Nettogewicht binnenunit (kg) 9,5
Koelcapaciteit 2,5 KW
Europees energielabel A++

APSolar is dé installateur in het noorden van zonnepanelen en airco’s

Onze monteurs hebben veel ervaring met het installeren van zonnepanelen en aircosystemen. Het is bij APSolar daarom mogelijk om beide producten tegen een goede prijs te kopen en eventueel tegelijk te laten installeren. Zo bespaart u veel geld.

Vanzelfsprekend houden we bij onze werkzaamheden altijd rekening met duurzaamheid, kwaliteit en veiligheid. Vragen over de aanschaf of installatie? Neem contact op met onze klantenservice.

Huis gratis verwarmen met airco en zonnepanelen

Een airconditioningsysteem verbruikt jaarlijks veel stroom. Om zo veel mogelijk geld te besparen en uw woning nog meer te verduurzamen, kunt u erover nadenken om ook direct zonnepanelen te laten installeren.

Al met een aantal zonnepanelen op uw dak wekt u genoeg stroom op om uw aircosysteem volledig te laten lopen op gratis, zelf opgewekte energie. Met deze combinatie verwarmt u voor de komende 30 jaar uw huis volledig kosteloos.

APSolar helpt u verder

Benieuwd naar wat we voor u kunnen betekenen? Of wilt u zo snel mogelijk een airco en zonnepanelen aanschaffen? Vraag een offerte aan of neem contact met ons op via onderstaande buttons. U kunt ons ook heel makkelijk bereiken via info@apsolar.nl of 0598-470050.

Veelgestelde vragen

Kunnen zonnepanelen direct aangesloten worden op een airco?
We raden u niet aan om de airco rechtstreeks aan te sluiten op uw zonnepanelen. Het is veel beter om het aircosysteem op het elektriciteitsnet aan te sluiten, zodat u uw woning ook kan verwarmen en koelen als de zon niet schijnt.
Is een split airco beter dan een mobiele airco?
Uit onderzoek is gebleken dat een split airco het zuinigste aircosysteem is. Deze type airco’s verbruiken namelijk zo min mogelijk elektriciteit en zijn vaak voorzien van een eco-modus. Ook is het rendement van een split airco aanzienlijk hoger dan het rendement van een mobiele airco.
Kan een split airco een compleet huis verwarmen?
Een split airco heeft niet de kracht om een heel huis goed te verwarmen, zoals de centrale verwarming dat wel kan. Enkel de ruimte waarin de binnenunit hangt, kan optimaal verwarmd worden.
Dat niet de hele woning verwarmd kan worden door een split airco unit klinkt als een nadeel, maar dat is het in de meeste gevallen zeker niet. Het voordeel van een decentrale verwarming is namelijk dat u alleen de plek verwarmt of verkoelt waarin u zich bevindt, zoals uw thuiskantoor. Hierdoor bespaart u automatisch op uw energiekosten. In combinatie met zonnepanelen betaalt u wellicht helemaal niets.
Hoeveel zonnepanelen installeren voor een airco?
Het is mogelijk om uw airco volledig op zonnepanelen te laten lopen. Voor een airco met een verbruik van rond de 3.000 kWh zijn ongeveer 12 zonnepanelen nodig. Het voordeel van zonnepanelen is dat u nog duurzamer leeft en de waarde van uw woning verhoogt.