Woont u in Stadskanaal of in de omgeving en wilt u net als honderdduizenden huishoudens in Groningen veel kosten besparen op uw energierekening? Dan is het laten plaatsen van zonnepanelen misschien wel heel lucratief voor u. We werken bij APSolar uitsluitend met topmerken zonnepanelen die van tevoren uitvoerig worden getest en gegarandeerd veel opleveren.

Pas als ze goedgekeurd zijn, plaatsen we de zonnepanelen in Stadskanaal op uw dak. Ze gaan tot wel 35 jaar mee en behouden voor lange tijd hun maximale rendement. Vraag om advies van een van de adviseurs van APSolar en ontvang een uitgebreide offerte. We voeren alle werkzaamheden in eigen beheer uit. Zo bent u verzekerd van goede service.

 • Bespaar tot wel 650,- per jaar
 • Milieubewust en duurzaam
 • APSolar adviseert, installeert en controleert
 • Geen andere partij betrokken: alles onder 1 dak
 • Verbeter het energie- en waardelabel van uw pand
 • Inzicht in de productie met de SolarEdge app
 • Subsidiemogelijkheden

4 redenen om zonnepanelen in Stadskanaal te plaatsen

Veel zonuren op jaarbasis

Het afgelopen jaar kreeg Stadskanaal rond de 1.500 zonuren, goed voor een gezamenlijke besparing van meer dan 1,5 miljoen euro door zonnepanelen alleen.

Help het milieu een handje mee

Help uw provincie een stukje duurzamer te maken door te investeren in zonnepanelen in Stadskanaal.

Gemiddeld binnen 7 jaar terugverdiend

Met de verduurzaming van uw woning en bespaart u jaarlijks gemiddeld wel € 650,-. Onze klanten verdienen hun investering meestal binnen 7 jaar al terug.

Volledige btw-teruggave op uw investering

Op uw gedane investering in zonnepanelen vraagt u de btw via de Belastingdienst volledig terug.

 • BESPAAR OP UW ENERGIEREKENING
 • DUURZAME ENERGIE
 • LEVENSDUUR VAN 35 JAAR
 • MEERWAARDE VOOR UW WONING

Alleen A-merk zonnepanelen in Stadskanaal

Bij APSolar leveren we alleen zonnepanelen van A-merken. Deze bekende zonnepanelen zijn ontwikkeld met de nieuwste technieken om 35 jaar lang het maximale rendement te halen. Bovendien zijn ze uitvoerig getest, goedgekeurd en gecertificeerd. Zo garanderen we dat ze tientallen jaren veel groene stroom opwekken.

Onze zonnepanelen

Wanneer u graag meer informatie wilt over de zonnepanelen uit ons assortiment of een vergelijking wilt maken, vraag dan om advies aan een van onze adviseurs. U bereikt ons heel makkelijk via info@apsolar.nl of 0598-470 050. We helpen u graag om de beste zonnepanelen voor op uw woning te vinden en installeren ze vervolgens vakkundig en snel.

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

In totaal zijn er 3 factoren bepalend voor de geschiktheid van een dak. De eerste factor is de helling van het dak en de richting van de zonnepanelen. De tweede factor is de hoeveelheid schaduw. De derde factor is de vrije ruimte op het dak.

Factor 1: de richting en de helling

De helling van uw dak is van invloed op de productie van de zonnepanelen. Daken die gericht zijn op zuiden of oosten krijgen de meeste zon. Hoewel een dak op het westen minder oplevert, kan dit ook nog zeer aantrekkelijk zijn. Bekijk hiervoor de onderstaande tabel.

Een schuin dak krijgt ook meer zon, omdat de hellingsgraad ervoor zorgt dat de zonnepanelen meer zon vangen. Over het algemeen is een dak tussen de 20 en 50 graden perfect voor zonnepanelen.

Tabel: *De maximale stroomopbrengst onder ideale omstandigheden in procenten (%)

Richting zonnepanelenHellingsgraad van het dak
15°30°45°60°75°90°
Noordwest756555504035
Noord756045353020
Noordoost756555454035
Oost858075706050
Zuidoost909590857565
Zuid95100*100*958570
Zuidwest909595908070
West858075706055

Factor 2: de schaduw

Krijgt uw dak veel schaduw, dan loont het misschien niet om zonnepanelen te laten plaatsen. Met behulp van goede micro-omvormers kunt u wel een deel van de gemiste opbrengst compenseren.

Wanneer uw dak dagelijks amper tot niet in schaduw gehuld is, is het zeer lucratief om zonnepanelen te laten plaatsen. Neem bij vragen contact met ons op. We voorzien u graag van duidelijk advies.

Factor 3: de vrije ruimte

Zonnepanelen zijn groot en hebben genoeg ruimte nodig. De meeste daken in Stadskanaal hebben wel ruimte voor 2 of meer zonnepanelen, maar dit verschilt natuurlijk per situatie.

APSolar: uw vertrouwde installateur in Stadskanaal

Heeft u hulp nodig met het berekenen van het aantal zonnepanelen of wilt u graag meer informatie? Als uw vertrouwde zonnepaneleninstallateur in Stadskanaal is APSolar u graag van dienst.

Kom langs in onze showroom in Hoogezand om onze zonnesystemen te bekijken en direct al uw vragen te stellen. We bieden u altijd totaalservice, van a tot z.

SolarEdge app: duidelijk overzicht van de stroomproductie

Nadat de installatie is voltooid en uw zonnepaneleninstallatie in gebruik is, houdt u de productie in de gaten met behulp van de SolarEdge app.

U volgt het stroomverbruik en de werking van de zonnepanelen op uw dak in Stadskanaal heel makkelijk met data in de vorm van overzichtelijke grafieken. Zo analyseert en vergelijkt u de gegevens nog eenvoudiger en heeft u altijd een duidelijk overzicht.

Kosten zonnepanelen in Stadskanaal

Het laten plaatsen van zonnepanelen in Stadskanaal is een investering voor de toekomst. U verduurzaamt niet alleen uw woning, maar u verhoogt de waarde ervan ook direct. Tegelijkertijd verlaagt u uw energierekening aanzienlijk.

De prijs van een zonnepaneel varieert, omdat er verschillende technieken worden gebruikt door verschillende merken. Gemiddeld betaalt u voor 10 zonnepanelen met een vermogen van 3.600 Wp rond de € 6.250,-.

Verdere kosten

Naast de kosten van de zonnepanelen zijn er nog bijkomende kosten. U heeft omvormers nodig en bekabeling om de stroom te geleiden. De installatiekosten komen daar nog bovenop. Vraag een offerte aan om een indicatie van de totaalprijs te ontvangen.

Onze medewerkers bieden u altijd totaalservice en staan klaar om u te adviseren en de zonnepanelen te installeren. Er komt geen andere partij aan te pas.

Aantal personenAantal panelen (360 Wp)Maximale vermogenGemiddelde jaaropbrengstGemiddelde prijs (incl. btw)Gemiddelde prijs (na btw-teruggave)
182.880 Wp2.592 kWh€ 5.350,-€4.421,-
2103.600 Wp3.240 kWh€ 6.250,-€5.165,-
3124.320 Wp3.888 kWh€ 7.200,-€5.950,-
4134.680 Wp4.212 kWh€ 8.150,-€6.735,-
5155.400 Wp4.860 kWh€ 9.250,-€7.644,-
6176.120 Wp5.508 kWh€ 10.600,-€8.760,-

Subsidiemogelijkheden: verduurzaam uw woning

Als u in Stadskanaal of de omgeving van de stad woont, dan komt u wellicht in aanmerking voor de subsidie . U ontvangt subsidie wanneer uw woning aardbevingsschade heeft opgelopen en u uw woning duurzamer wilt maken door bijvoorbeeld zonnepanelen te plaatsen.

U kunt maximaal € 4.000,- subsidie ontvangen voor het nemen van duurzame en milieubewuste maatregelen. Voor meer informatie neemt u contact op met een van onze adviseurs. Er zijn ook andere regelingen in het leven geroepen, zowel voor bedrijven als particulieren:

Dit vinden klanten in Stadskanaal van APSolar:

Miranda Slager uit Stadskanaal

“Uitgebreide offerte, snelle service en levering, snelle plaatsing. Ik ben dik tevreden over de aanpak van APSolar.”

Jeroen Hofman

“Vandaag hebben de installateurs de zonnepanelen aangesloten. Snelle service, de verkopers weten waar ze het over hebben en ze leveren goede kwaliteit.”

Marcel Vink uit Onstwedde (nabij Stadskanaal)

“Ik kan de opwekking van de groene stroom volgen op mijn mobiel. De investering was het meer dan waard en ik ben ook nog milieubewust bezig.”

Neem contact op met APSolar

Mocht u vragen hebben over onze aangeboden diensten of producten, twijfel dan niet en neem contact op met een van onze adviseurs. We staan u graag te woord en voorzien u van duidelijk advies. Bel ons op 0598-470 050 of stuur een e-mail naar info@apsolar.nl.

Heeft u uw keuze al gemaakt? Vraag dan meteen een geheel vrijblijvende offerte aan via de onderstaande button.