Zonnepanelen in Dokkum

Benieuwd hoeveel u kunt besparen met zonnepanelen?

Vraag gratis een offerte aan

  Postcode

  Huisnr.

  Toev.

  • Wek duurzame energie op
  • Bespaar gemiddeld € 637,- per jaar op uw energiekosten
  • Wanneer de energieprijzen stijgen, dalen uw kosten
  • Creëer meerwaarde voor uw woning

  of bel ons direct via 0598-470050

  Profiteer van APSolar

  Uw deskundige partner in de beste zonnesystemen!

  Betaalbaar

  Wij leveren voor betaalbare prijzen zonnestroom systemen en onderdelen.

  Begeleiding

  Wij begeleiden u tijdens het proces; van advies op maat tot aan de daadwerkelijke levering van zonnestroom.

  Duurzaam

  Samen werken wij aan een duurzame toekomst én u bespaart flink op de kosten.

  APSolar biedt de beste totaalservice en zonnepanelen in Dokkum

  Voor zonnepanelen op uw woning in Dokkum kunt u rekenen op de experts van APSolar. We zijn dé specialist als het gaat om zonnepanelen in uw regio en verzorgen het volledige proces voor u. U profiteert van deskundig advies en een professionele installatie door onze specialisten.

  Bij ons bent u verzekerd van de beste zonnepanelen van bekende A-merken en dit combineren we met onze uitstekende service. Vraag een offerte aan voor een concurrerende prijsopgave of neem bij vragen gerust contact met ons op!

  Hyundai zonnepaneel 400 Wp

  Waarom nu zonnepanelen in Dokkum laten plaatsen?

  • Steeds meer zonuren

   De afgelopen decennia is het aantal zonuren toegenomen. In de komende jaren worden er in Dokkum ruim 1.550 zonuren per jaar verwacht, wat ideaal is voor zonnepanelen.

  • Aanzienlijke besparing op de energierekening

   Nu het warmer wordt en de zon vaker schijnt, besparen onze klanten jaarlijks tot wel € 650,- op hun energierekening. Vraag een offerte aan om te zien hoeveel u zelf kunt besparen.

  • Minder afhankelijke van fossiele brandstoffen

   We moeten uiteindelijk af van de fossiele brandstoffen die het milieu schaden. Wacht niet langer en stap meteen over op duurzame energie.

  • 0% btw op zonnepanelen voor woningen en bijgebouwen

   Als u zonnepanelen op uw woning of een bijgebouw laat plaatsen, betaalt u geen btw. De btw is vanaf 1 januari 2023 namelijk 0%. Zo wordt uw terugverdientijd een stuk minder lang en bent u veel goedkoper uit.

  Vraag uw prijs op maat aan

  Voordelen van APSolar en onze zonnepanelen

  APSolar helpt u graag van advies tot installatie. We zijn dé zonnepanelen installateur in Dokkum en zorgen ervoor dat uw zonnepanelen zorgvuldig gemonteerd en goed aangesloten worden. Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden. U kunt ook direct geheel gratis en vrijblijvend een offerte aanvragen.

  • Bespaar tot wel € 650,- aan energiekosten per jaar
  • Profiteer wel 35 jaar van duurzame zonne-energie
  • Milieuvriendelijke energie
  • Verhoog de waarde van uw woning met zonnepanelen
  • Realtime inzicht in de prestaties van de installatie met de SolarEdge app

  BESPAAR OP UW ENERGIEREKENING

  DUURZAME ENERGIE

  LEVENSDUUR VAN 35 JAAR

  MEERWAARDE VOOR UW WONING

  Enkel de beste zonnepanelen voor op uw dak

  Bij APSolar verzekeren we u van de beste totaalservice. We bieden u daarnaast uitsluitend zonnepanelen aan van de beste A-merken die tot wel 35 jaar meegaan en garant staan voor een optimaal rendement. U vindt in ons assortiment de volgende uitvoerig geteste en gecertificeerde zonnepanelen:

  Onze tevreden klanten in Dokkum

  Miranda Slager uit Stadskanaal

  “Uitgebreide offerte, snelle service en levering, snelle plaatsing. Ik ben dik tevreden over de aanpak van APSolar.”

  Jeroen Hofman

  “Vandaag hebben de installateurs de zonnepanelen aangesloten. Snelle service, de verkopers weten waar ze het over hebben en ze leveren goede kwaliteit.”

  Marcel Vink uit Onstwedde (nabij Stadskanaal)

  “Ik kan de opwekking van de groene stroom volgen op mijn mobiel. De investering was het meer dan waard en ik ben ook nog milieubewust bezig.”

  Is het lucratief om zonnepanelen op mijn dak in Dokkum te laten installeren?

  Bent u geïnteresseerd in de voordelen van zonnepanelen en wilt u ze net als veel andere woningbezitters op uw dak laten plaatsen? APSolar levert de A-merk zonnepanelen en accessoires en verzorgt de complete installatie. U weet nu alleen nog niet of zonnepanelen echt geschikt zijn voor op uw dak en of ze jaarlijks genoeg opbrengen. We vertellen u hier graag meer over! Om te bepalen of zonnepanelen op uw dak in Dokkum lucratief zijn, moet u rekening houden met 3 factoren: 1) de richting van de zonnepanelen en de hellingsgraad van het dak, 2) de hoeveelheid schaduw en 3) de ruimte die nog onbenut is.

  De factor die het sterkste bepaalt of een investering in zonnepanelen loont, is de richting van de zonnepanelen en de hellingsgraad van het dak. Over het algemeen is een dak gericht op het zuiden of oosten met een hellingsgraad tussen de 30 en 60 graden het beste voor zonnepanelen.

  Een dak op het westen kan soms ook nog lucratief zijn, maar de terugverdientijd is dan langer en u bespaart jaarlijks minder. Wilt u er graag een professional naar laten kijken en weten hoeveel u kunt besparen, neem dan zo snel mogelijk contact met ons op.

  In de tabel hieronder kunt u eenvoudig bepalen of het voor u loont om zonnepanelen te laten installeren. We geven u ook 2 voorbeelden, zodat u weet hoe u naar de tabel moet kijken.

  Voorbeeld 1: zonnepanelen op een dak dat naar het zuiden gericht is en een hellingsgraad heeft van 45 graden, zorgen voor de maximale stroomopbrengst onder ideale omstandigheden (100%).

  Voorbeeld 2: zonnepanelen op een dak dat naar het oosten gericht is en een hellingsgraad heeft van 60 graden, zorgen voor een mindere stroomopbrengst onder ideale omstandigheden (70%).

  Tabel: *De maximale stroomopbrengst onder ideale omstandigheden in procenten (%)

  Richting zonnepanelen Hellingsgraad van het dak
  15° 30° 45° 60° 75° 90°
  Noordwest 75 65 55 50 40 35
  Noord 75 60 45 35 30 20
  Noordoost 75 65 55 45 40 35
  Oost 85 80 75 70 60 50
  Zuidoost 90 95 90 85 75 65
  Zuid 95 100* 100* 95 85 70
  Zuidwest 90 95 95 90 80 70
  West 85 80 75 70 60 55

  De volledige jaaropbrengst hangt niet alleen af van of de zon goed op de daken valt, maar ook van de schaduwval. Staan er rondom uw huis bijvoorbeeld veel hoge bomen, dan moet u rekening houden met een lagere stroomopbrengst en bespaart u per jaar niet zo veel als u misschien verwacht. U kunt dit wel compenseren door de juiste micro-omvormers toe te passen. Hier adviseren we u graag over!

  Heeft u onbenutte ruimte op uw dak waar zonnepanelen geïnstalleerd kunnen worden? Als de andere factoren gunstig zijn, staat niets u meer in de weg om een investering te doen. Op de meeste daken in Dokkum passen minstens 2 of 3 zonnepanelen.

  APSolar: uw zonnepanelen installateur in Dokkum

  Onze adviseurs zijn u graag van dienst als u zelf ergens niet uit komt. We helpen u en voorzien u desgewenst van persoonlijk advies. We zijn niet voor niets dé zonnepaneleninstallateur in Dokkum met de beste totaalservice. Neem contact met ons op via info@apsolar.nl of 0598-470 050.

  App van SolarEdge: direct inzicht in uw stroomopbrengst

  Download na de installatie direct de SolarEdge app om de omvormer met uw mobiel te configureren. Vanaf nu heeft u realtime inzicht in de prestaties van de zonnepanelen.

  De app zet de gegevens automatisch om in makkelijk af te lezen grafieken. Daarnaast heeft u de mogelijkheid om de data te analyseren en te vergelijken. Ideaal voor de mensen die echt precies willen weten hoeveel duurzame energie ze opwekken en besparen op hun energierekening.

  Kosten zonnepanelen in Dokkum

  De kosten voor het plaatsen van zonnepanelen zijn afhankelijk van verschillende factoren. Helaas kunnen we u daardoor geen vaste prijs geven. De grootte van uw woning en uw energiebehoefte spelen onder andere mee in de prijsbepaling van uw zonnepanelen.

  Bovendien hebben we een uitgebreid assortiment met verschillende merken en typen panelen, met elk een eigen prijs. Vergeet ook niet de kosten van accessoires zoals omvormers en kabels. Tot slot komen de kosten van de installatie er ook nog bij.

  We begrijpen dat u de exacte prijs wilt weten voor uw zonnepanelen. Onze specialisten stellen daarom vooraf geheel vrijblijvend een offerte voor u op en adviseren u over de zonnepanelen die passen bij uw woning. In de offerte staat niet alleen de exacte prijs van de zonnepanelen, maar ook wat de verwachte besparing zal zijn. In de onderstaande tabel vindt u de gemiddelde prijzen per aantal zonnepanelen.

  Bekijk de kosten per huishouden

  Aantal personen Aantal panelen (360 Wp) Maximale vermogen Gemiddelde jaaropbrengst Gemiddelde prijs (incl. btw) Gemiddelde prijs (na btw-teruggave)
  1 8 2.880 Wp 2.592 kWh € 5.350,- €4.421,-
  2 10 3.600 Wp 3.240 kWh € 6.250,- €5.165,-
  3 12 4.320 Wp 3.888 kWh € 7.200,- €5.950,-
  4 13 4.680 Wp 4.212 kWh € 8.150,- €6.735,-
  5 15 5.400 Wp 4.860 kWh € 9.250,- €7.644,-
  6 17 6.120 Wp 5.508 kWh € 10.600,- €8.760,-

  Subsidie zonnepanelen Dokkum

  De Nederlandse overheid wil haar inwoners stimuleren om te kiezen voor duurzame zonne-energie. Dit betekent dat u in aanmerking komt voor een aantrekkelijke subsidie als u zonnepanelen laat plaatsen op uw woning in Dokkum. Bekijk de verschillende regelingen waar u wellicht voor in aanmerking komt en lees aan welke voorwaarden u moet voldoen:

  Advies nodig voor uw zonnepanelen?

  Wilt u graag meer informatie over de mogelijkheden van zonnepanelen, of wilt u persoonlijk advies ontvangen? Neem dan contact op met de experts van APSolar. Onze adviseur in zonne-energie helpt u graag!

  Veelgestelde vragen

  Waarom zou ik op dit moment kiezen voor zonnepanelen op mijn dak?
  Het laten plaatsen van zonnepanelen op uw dak is in alle gevallen en op elk moment een goede keuze. 4 redenen hiervoor zijn: 1) u bespaart jaarlijks honderden euro’s, 2) u bent minder veel minder geld kwijt aan vervuilend aardgas, 3) u leeft een stuk duurzamer en 4) u produceert gratis, groene stroom.
  Produceren zonnepanelen in Dokkum voldoende stroom?
  De zon schijnt veel in het noorden van Nederland. Dit betekent dat u al met een klein aantal zonnepanelen op uw dak in Dokkum veel groene energie kan opwekken. En ook als het bewolkt is, werkt uw systeem nog. Dit komt doordat daglicht voldoende is om stroom op te wekken; de zon hoeft niet eens te schijnen. U houdt de prestaties van uw zonnesysteem en de stroomopbrengst heel makkelijk bij met behulp van de SolarEdge app.
  Waar gaat mijn ongebruikte, zelf opgewekte stroom naartoe?
  Zelf opgewekte stroom die u niet benut, kunt u dankzij de salderingsregeling terugleveren aan het energienet. Hier krijgt u uiteraard een vergoeding voor. Of het wordt verrekend met de stroom die u gebruikt van het energienet.
  Hoelang gaan A-merk zonnepanelen mee?
  De A-merk zonnepanelen die we bij APSolar op uw dak in Dokkum plaatsen, gaan tot wel 35 jaar mee en besparen u al die tijd veel geld.
  Hebben zonnepanelen veel onderhoud nodig?
  Zonnepanelen zijn ontzettend onderhoudsvriendelijk en hoeven enkel halfjaarlijks of na zwaar weer gecheckt te worden op eventuele beschadigingen. Vogelpoep en losse bladeren worden meestal vanzelf weggespoeld door regen.

  Vraag gratis uw prijsopgave op maat aan

  Ontdek hoeveel u kunt besparen

   Postcode

   Huisnr.

   Toev.

   Binnen één minuut geregeld!