Zonnepanelen in Hardenberg

Benieuwd hoeveel u kunt besparen met zonnepanelen?

Vraag gratis een offerte aan

  Postcode

  Huisnr.

  Toev.

  • Wek duurzame energie op
  • Bespaar gemiddeld € 637,- per jaar op uw energiekosten
  • Wanneer de energieprijzen stijgen, dalen uw kosten
  • Creëer meerwaarde voor uw woning

  of bel ons direct via 0598-470050

  Profiteer van APSolar

  Uw professionele partner in duurzame zonne-energiesystemen!

  Betaalbaar

  Bij APSolar leveren we altijd de beste zonnesystemen en onderdelen, allemaal tegen betaalbare prijzen.

  Volledige begeleiding

  We bieden u altijd een totaalservice. Neem contact met ons op voor advies op maat.

  Gericht op de toekomst

  Samen werken we aan een duurzame toekomst. En u bespaart ook nog eens flink op uw energiekosten.

  Gegarandeerd de beste zonnepanelen en totaalservice

  Wilt u graag zonnepanelen laten installeren op uw woning in Hardenberg? Profiteer dan van de professionele service van APSolar. We zijn dé expert in de omgeving en verzekeren u van topkwaliteit voor een nette prijs. We leveren complete service: van het eerste advies tot aan de laatste controle van de geïnstalleerde systemen.

  Onze specialisten verzorgen het volledige traject. We hebben niet zomaar de eerste de beste zonnepanelen in ons assortiment opgenomen, maar leveren alleen kwalitatief hoogwaardige A-merken. Zo garanderen we u dat de zonnepanelen van uitstekende kwaliteit zijn én lang meegaan.

  Hyundai zonnepaneel 400 Wp

  Waarom zonnepanelen in Hardenberg?

  • De zon is 1.500 uur per jaar te zien

   In Hardenberg schijnt de zon veel en met zonnepanelen benut u dit gratis licht optimaal.

  • Wek groene, duurzame energie op

   Door uw eigen groene energie op te wekken, bent u aanzienlijk minder afhankelijk van dure fossiele brandstoffen en draagt u uw steentje bij aan een gezond milieu.

  • Bespaar jaarlijks veel geld

   Onze klanten in Hardenberg besparen met hun investering in zonnepanelen gemiddeld € 637,- per jaar. De terugverdientijd ligt rond de 7 jaar. Daarna profiteert u van 100% gratis stroom.

  • Er zit geen btw meer op zonnepanelen

   Als u zonnepanelen op uw woning of een bijgebouw laat plaatsen, betaalt u geen btw. De btw is vanaf 1 januari 2023 namelijk 0%. Zo bent u een stuk goedkoper uit.

  Vraag uw prijs op maat aan

  Voordelen van APSolar en onze zonnepanelen

  Stap ook over op duurzame energie en geniet hierbij van alle voordelen die APSolar biedt:

  • Besparing op uw energiekosten: tot wel € 637,- gemiddeld per jaar!
  • Duurzame keuze: onze A-merk zonnepanelen gaan tot wel 35 jaar mee
  • Goed voor de portemonnee én het milieu
  • Zonnepanelen verhogen de waarde van uw huis

  BESPAAR OP UW ENERGIEREKENING

  DUURZAME ENERGIE

  LEVENSDUUR VAN 35 JAAR

  MEERWAARDE VOOR UW WONING

  Aanbod: enkel gecertificeerde A-merk zonnepanelen

  Alle zonnepanelen die u in ons assortiment vindt, hebben we geselecteerd op basis van hun uitstekende kwaliteit. Alleen de beste A-merken hebben we in ons aanbod opgenomen.

  Onze tevreden klanten in Hardenberg

  Dhr. Breukelman

  “Ik had online verschillende bedrijven opgezocht, en A.P. Solar kwam het betrouwbaarst over. Dat was een goede keus 🙂 Super service, bedankt mannen.”

  Fam. El Azzouzi

  “Ja echt blij met de zonnepanelen. We werden goed geïnformeerd over de kosten, besparing en subsidie en ook erg vriendelijk geholpen. Gewoon doen!!”

  Fam. Smeink

  “Je merkt echt dat deze mensen verstand van zaken hebben. Er werd goed naar onze wensen geluisterd. Duidelijke communicatie ook, ik ben erg tevreden.”

  Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

  Weet u niet zeker of een zonnepaneleninstallatie rendabel kan zijn als u deze laat plaatsen op uw dak in Hardenberg? Het antwoord op deze vraag vindt u hieronder. Er zijn 3 belangrijke factoren die van invloed zijn op de stroomopbrengst. Kom erachter of uw dak geschikt is voor zonnepanelen en welke oplossingen er zijn voor minder rendabele daken. Persoonlijk advies nodig? Neem contact op!

  Om dagelijks het maximale rendement te behalen, is de ligging van de zonnepanelen enorm belangrijk. Heeft u een dak gericht op het zuiden met een hellingsgraad tussen de 30 en 60 graden, dan is dit perfect voor zonnepanelen. Een dak met de schuine kant gericht op het noorden krijgt veel minder zon en is hierdoor niet ideaal voor zonnepanelen. Bekijk het instralingsdiagram om erachter te komen welke situatie voor u geldt.

  Vangt uw dak minder zon, dan zijn er genoeg oplossingen te bedenken. De meest voor de hand liggende oplossing is het laten installeren van zogenaamde micro-omvormers. Deze kleine apparaatjes zorgen ervoor dat uw zonnepanelen op een andere manier werken om licht op te vangen en verhogen de opbrengst.

  Tabel: *De maximale stroomopbrengst onder ideale omstandigheden in procenten (%)

  Richting zonnepanelen Hellingsgraad van het dak
  15° 30° 45° 60° 75° 90°
  Noordwest 75 65 55 50 40 35
  Noord 75 60 45 35 30 20
  Noordoost 75 65 55 45 40 35
  Oost 85 80 75 70 60 50
  Zuidoost 90 95 90 85 75 65
  Zuid 95 100* 100* 95 85 70
  Zuidwest 90 95 95 90 80 70
  West 85 80 75 70 60 55

  De tweede factor die invloed heeft op het rendement, is de schaduwval. Is uw woning of bedrijfspand omringd door bomen of is het vaak bewolkt? In dat geval vangen uw toekomstige zonnepanelen minder licht en kan de opwekking van groene energie tegenvallen. Ook hiervoor kunt u micro-omvormers inzetten om het verlies te minimaliseren.

  De derde factor die van invloed is op de opbrengst, is de beschikbare ruimte. De meeste woningen heb plek voor minstens 4 zonnepanelen, wat al veel stroom kan opleveren. Bedrijfsdaken hebben vaak zelfs meer ruimte en kunnen dus ook meer zonnepanelen dragen. Benieuwd naar wat er voor u mogelijk is? Neem contact op met een van onze adviseurs.

  APSolar is uw deskundige zonnepaneleninstallateur in Noord-Nederland

  Nieuwsgierig naar de opties? Bij APSolar kunt u terecht voor advies op maat, heldere antwoorden op uw vragen en deskundige installaties.

  We bieden u zekerheid en zijn aangesloten bij Stichting Garantiefonds ZonneEnergie (SGZE). Zo weet u zeker dat u nooit voor verrassingen komt te staan en altijd goed begeleid wordt.

  Download de SolarEdge app

  Nadat we de zonnepanelen op uw dak in Hardenberg hebben geïnstalleerd, kunt u een ondersteunende app – vaak de SolarEdge app – downloaden. Hierin ziet u in 1 oogopslag of uw systeem goed werkt en hoeveel stroom er opgewekt wordt. Op deze manier maakt u het opwekken van groene energie nog leuker.

  Kosten zonnepanelen Hardenberg

  Er bestaat helaas geen standaardtarief voor de aanschaf en installatie van zonnepanelen. Deze kosten verschillen namelijk op basis van diverse factoren. Uiteraard hangt de prijs af van het aantal gewenste zonnepanelen en zitten er ook verschillen in de kosten per type zonnepaneel en per merk. Daarnaast moet u rekening houden met de arbeidskosten voor de installatie van uw zonnepanelen. Tot slot komen er nog kosten bij voor omvormers, kabels en eventuele andere accessoires.

  We snappen dat u wellicht graag van tevoren wilt weten welke kosten u kunt verwachten. Om u hierin te voorzien, stellen we indien gewenst geheel vrijblijvend een offerte op met het complete financiële plaatje, inclusief de verwachte besparingen. Zo komt u niet voor verrassingen te staan en kunt u zelf een gedegen beslissing nemen.

  Bekijk de kosten per huishouden

  Aantal personen Aantal panelen (360 Wp) Maximale vermogen Gemiddelde jaaropbrengst Gemiddelde prijs (incl. btw) Gemiddelde prijs (na btw-teruggave)
  1 8 2.880 Wp 2.592 kWh € 5.350,- €4.421,-
  2 10 3.600 Wp 3.240 kWh € 6.250,- €5.165,-
  3 12 4.320 Wp 3.888 kWh € 7.200,- €5.950,-
  4 13 4.680 Wp 4.212 kWh € 8.150,- €6.735,-
  5 15 5.400 Wp 4.860 kWh € 9.250,- €7.644,-
  6 17 6.120 Wp 5.508 kWh € 10.600,- €8.760,-

  Ontvang subsidie voor zonnepanelen in Hardenberg

  Alle gemeenten in Nederland en de overheid staan 100% achter de keuze voor duurzame energie. Daarom zijn er aantrekkelijke subsidies beschikbaar gesteld als u zonnepanelen aanschaft. Ook in Hardenberg kunt u hiervan profiteren:

  Neem contact op met APSolar

  Wilt u meer weten over de zonnepanelen in ons assortiment of bent u benieuwd naar de mogelijkheden van zonne-energie voor uw pand in Hardenberg?

  Onze adviseur staat voor u klaar. Neem contact op via de onderstaande knoppen voor meer informatie en vrijblijvend advies.

  Veelgestelde vragen

  Waarom zou ik nu kiezen om zonnepanelen te laten plaatsen?
  In het nieuwe klimaat schijnt de zon steeds meer. Om optimaal te profiteren van deze toename, kunt u ervoor kiezen om zonnepanelen op uw dak in Hardenberg te laten installeren. Een toename van het aantal zonuren is niet de enige reden om zo snel mogelijk te investeren in zonnepanelen. Andere redenen zijn: u bespaart jaarlijks veel geld op uw energiekosten, u hoeft minder grijze energie te gebruiken, u helpt het milieu een handje mee en u produceert gratis groene stroom.
  Is een zonnesysteem in Hardenberg rendabel?
  Met meer dan 1.500 zonuren per jaar in Hardenberg leveren de zonnepanelen in de meeste gevallen voldoende stroom op. Hoeveel stroom u opwekt, is wel afhankelijk van hoeveel zonnepanelen u op uw dak heeft liggen en in welke richting ze liggen.
  Wat gebeurt er met de ongebruikte stroom?
  De ongebruikte stroom kunt u dankzij de salderingsregeling terugleveren aan het energienet. De teruglevering wordt op jaarbasis verrekend met uw energieverbruik uit het elektriciteitsnet.
  Hoeveel jaar duurt het voordat ik mijn investering terug heb verdiend?
  Onze klanten doen er gemiddeld 7 jaar over om hun investering volledig terug te verdienen. Daarna profiteren ze nog meer dan 25 jaar van 100% gratis stroom.
  Wat is de gemiddelde levensduur van een zonnesysteem?
  De zonnepanelen die we voor u installeren, gaan tot wel 35 jaar mee en besparen u al die tijd veel geld.
  Is mijn aanschaf bij jullie verzekerd van kwaliteit en garantie?
  Ja, uw aanschaf is volledig verzekerd van kwaliteit en garantie. We zijn namelijk aangesloten bij Stichting Garantiefonds ZonneEnergie (SGZE). Zo weet u zeker dat u nooit voor verrassingen komt te staan en dat er een goed werkend systeem op uw dak komt te liggen.

  Vraag gratis uw prijsopgave op maat aan

  Ontdek hoeveel u kunt besparen

   Postcode

   Huisnr.

   Toev.

   Binnen één minuut geregeld!