Zonnepanelen in Drachten

Benieuwd hoeveel u kunt besparen met zonnepanelen?

Vraag gratis een offerte aan

  Postcode

  Huisnr.

  Toev.

  • Wek duurzame energie op
  • Bespaar gemiddeld € 637,- per jaar op uw energiekosten
  • Wanneer de energieprijzen stijgen, dalen uw kosten
  • Creëer meerwaarde voor uw woning

  of bel ons direct via 0598-470050

  Profiteer van APSolar

  Uw deskundige partner in de beste zonnesystemen!

  Betaalbaar

  Wij leveren voor betaalbare prijzen zonnestroom systemen en onderdelen.

  Begeleiding

  Wij begeleiden u tijdens het proces; van advies op maat tot aan de daadwerkelijke levering van zonnestroom.

  Duurzaam

  Samen werken wij aan een duurzame toekomst én u bespaart flink op de kosten.

  De beste zonnepanelen en totaalservice

  Wilt u graag zonnepanelen laten installeren op uw woning in Drachten? Kies net als veel andere woningbezitters voor duurzaam en profiteer jarenlang van milieuvriendelijke en kostenbesparende zonne-energie. APSolar is dé expert in de regio. Laat het volledige proces over aan onze specialisten en verzeker uzelf van de beste zonnepanelen, uitsluitend van A-merken.

  De experts van APSolar werken vlot en professioneel en verzorgen het complete project voor u, van het eerste advies tot aan de volledige installatie en afwerking. Neem contact met ons op en informeer naar de mogelijkheden of vraag direct een vrijblijvende offerte aan.

  Hyundai zonnepaneel 400 Wp

  Waarom zonnepanelen in Drachten laten plaatsen?

  • Veel zonuren per jaar

   Drachten is een goede plek in Nederland om zonnepanelen op het dak te hebben. Deze stad kende vorig jaar namelijk maar liefst 1.550 zonuren, goed voor de opwekking van veel zonne-energie.

  • Wek uw eigen duurzame energie op

   Help de regio te verduurzamen door een investering te doen in zonnepanelen in Drachten. Hiermee bespaart u zelf jaarlijks ook tot wel € 650,-.

  • Investering binnen 7 jaar terugverdienen

   U verdient met de zonnepanelen in Drachten van onze A-merken uw investering meestal al binnen 7 jaar terug.

  • De overheid stimuleert de installatie van zonnepanelen

   Als u zonnepanelen op uw woning of een bijgebouw laat plaatsen, betaalt u geen btw. De btw is vanaf 1 januari 2023 namelijk 0%. Zo wordt uw terugverdientijd een stuk minder lang en bent u veel goedkoper uit.

  Vraag uw prijs op maat aan

  De voordelen van APSolar en onze voordelen

  Wilt u ook profiteren? APSolar helpt u graag van advies tot installatie. We zijn dé zonnepanelen installateur in Drachten en zorgen ervoor dat uw zonnepanelen zorgvuldig gemonteerd en goed aangesloten worden. Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden. U kunt ook direct geheel gratis en vrijblijvend een offerte aanvragen.

  • Honderden euro’s besparen op uw rekening
  • Waardeverhoging en beter energielabel
  • Kom in aanmerking voor diverse subsidies
  • Voor particulieren én zakelijke gebruikers
  • Met de SolarEdge app inzicht in uw verbruik en opbrengst

  BESPAAR OP UW ENERGIEREKENING

  DUURZAME ENERGIE

  LEVENSDUUR VAN 35 JAAR

  MEERWAARDE VOOR UW WONING

  A-merk zonnepanelen in Drachten

  We bieden bij APSolar uitsluitend zonnepanelen in Drachten aan van de beste merken. Zo zijn onze klanten altijd verzekerd van degelijke kwaliteit en goede voorwaarden.

  Onze tevreden klanten in Drachten

  Fam. Mollema

  ‘’Onze buren hadden ook al zonnepanelen laten installeren en zij adviseerden ons even te kijken bij APSolar. Vriendelijke mannen met veel verstand van zaken. Installatie verliep vlekkeloos!’’

  T. de Smet

  ‘’Ook wij kiezen voor duurzaam. Sinds een paar maanden hebben we onze zonnepanelen en we hebben er zeker geen spijt van. Super!’’

  Dhr. E. De Vries

  ‘’Heel fijn dat ze bij APSolar alles voor je verzorgen. Ik dacht zelf: hoe meer zonnepanelen, hoe beter. Maar ik bleek er minder nodig te hebben. Betrouwbaar bedrijf.’’

  Hoe geschikt is mijn dak voor zonnepanelen?

  Voordat we bij u langskomen kunt u zelf kijken of uw dak geschikt is voor zonnepanelen. Let hierbij op de volgende factoren: (1) de helling van het dak en de richting van de toekomstige zonnepanelen, (2) de schaduwval en (3) de vrije ruimte op het dak.

  Als uw dak gericht is op het oosten of zuiden, dan is het in de meeste gevallen zeer lucratief om zonnepanelen te plaatsen. Een dak op het westen is minder aantrekkelijk, maar kan met de juiste hulpmiddelen – waaronder goede micro-omvormers – toch veel opleveren.

  Ook de hellingsgraad heeft invloed op de opbrengst. Een schuin dak met een hellingsgraad van tussen de 20 en 50 graden is vaak het beste voor de meeste opbrengst. Bekijk de tabel om te bepalen of uw dak geschikt is voor zonnepanelen.

  Richting zonnepanelen Hellingsgraad van het dak
  15° 30° 45° 60° 75° 90°
  Noordwest 75 65 55 50 40 35
  Noord 75 60 45 35 30 20
  Noordoost 75 65 55 45 40 35
  Oost 85 80 75 70 60 50
  Zuidoost 90 95 90 85 75 65
  Zuid 95 100* 100* 95 85 70
  Zuidwest 90 95 95 90 80 70
  West 85 80 75 70 60 55

  De voornaamste reden voor een mindere stroomproductie is schaduwval. Dit kan komen door bomen die de zon tegenhouden, maar ook door vuil of de groei van algen.

  U houdt rekening met de mate van de schaduwval door een situatieschets te tekenen. Zo kunnen we u bij APSolar ook goed adviseren over de mogelijkheden, zoals het toepassen van optimizers.

  Niet iedereen in Drachten heeft ruimte voor 10 of 15 zonnepanelen. Ook met minder zonnepanelen op uw dak, bijvoorbeeld 2 of 3, is het aantrekkelijk om te investeren in duurzame energie.

  APSolar: uw zonnepaneleninstallateur in Drachten

  Als u zelf niet uit de berekeningen komt en hulp nodig heeft, staan onze adviseurs paraat. We helpen u graag om de beste oplossing te vinden voor uw situatie. We zijn niet voor niets uw vertrouwde zonnepaneleninstallateur in Drachten.

  Wilt u eerst te weten komen wat uw opties zijn? U bent van harte welkom in onze showroom in Hoogezand. Hier bekijkt u onze verschillende A-merk systemen voor de opwekking van groene energie en stelt u meteen al uw vragen. Op die manier bieden we u altijd volledige service, van advies tot installatie.

  SolarEdge app: overzichtelijke data van de productie

  Na de montage van de zonnepanelen kunt u de handige SolarEdge app downloaden om realtime inzicht te krijgen in uw verbruik en de opbrengst.

  De app zet alle ruwe data om in overzichtelijke grafieken, zodat u de gegevens direct heel eenvoudig kunt analyseren en vergelijken. Zo weet u altijd of het systeem naar behoren werkt en genoeg stroom opwekt.

  Kosten zonnepanelen in Drachten

  De kosten voor de aanschaf van zonnepanelen in Drachten zijn afhankelijk van diverse factoren. Zo is uiteraard het aantal benodigde zonnepanelen bepalend. Dit aantal is gebaseerd op uw energieverbruik.

  Ook zitten er soms grote verschillen in de kosten per type of per merk zonnepaneel. Houd ook rekening met bijkomende kosten voor bijvoorbeeld omvormers, kabels en de installatie van de panelen.

  Om ervoor te zorgen dat u precies weet waar u aan toe bent bij de aanschaf van zonnepanelen, stellen we vooraf geheel vrijblijvend een offerte voor u op. Ook brengen we de verwachte financiële besparing voor u in kaart.

  Bekijk de kosten per huishouden

  Aantal personen Aantal panelen (360 Wp) Maximale vermogen Gemiddelde jaaropbrengst Gemiddelde prijs (incl. btw) Gemiddelde prijs (na btw-teruggave)
  1 8 2.880 Wp 2.592 kWh € 5.350,- €4.421,-
  2 10 3.600 Wp 3.240 kWh € 6.250,- €5.165,-
  3 12 4.320 Wp 3.888 kWh € 7.200,- €5.950,-
  4 13 4.680 Wp 4.212 kWh € 8.150,- €6.735,-
  5 15 5.400 Wp 4.860 kWh € 9.250,- €7.644,-
  6 17 6.120 Wp 5.508 kWh € 10.600,- €8.760,-

  Subsidie zonnepanelen Drachten

  Nederlandse gemeenten willen woningbezitters stimuleren om te kiezen voor duurzame energie. Daarom kunt u voor de aanschaf van zonnepanelen in Drachten subsidie aanvragen. Er zijn ook regelingen in het leven geroepen door de overheid voor particulieren en bedrijven. Bekijk voor welke regeling of subsidie u in aanmerking komt en wat de voorwaarden zijn:

  Advies nodig voor uw zonnepanelen?

  Wilt u graag meer informatie over de mogelijkheden van zonnepanelen, of wilt u persoonlijk advies ontvangen? Neem dan contact op met de experts van APSolar. Onze adviseur in zonne-energie helpt u graag!

  Veelgestelde vragen

  Waarom nu kiezen voor zonnepanelen in Drachten?
  Het was nog nooit zo voordelig om zonnepanelen te laten installeren op uw dak dan nu met alle beschikbare regelingen en subsidies. Ook verbruikt u met zonnepanelen veel minder aardgas en leeft u een stuk milieuvriendelijker.
  Wat gebeurt er met de zelf opgewekte stroom die ik niet gebruik?
  U kunt dankzij de salderingsregeling de niet gebruikte stroom terugleveren aan het energienet. De teruglevering verrekent uw energiemaatschappij met uw jaarlijkse energieverbruik uit het elektriciteitsnet.
  Hoelang gaan A-merk zonnepanelen mee?
  Onze hoge kwaliteit zonnepanelen gaan heel lang mee: tot wel 35 jaar. Al na ongeveer 7 jaar heeft u uw investering terugverdiend, wekt u met de zonnepanelen 100% gratis groene stroom op en bespaart u jaarlijks veel geld.
  Welke installateur in Drachten installeert enkel A-merk zonnepanelen?
  Voor de aankoop en een professionele plaatsing van uitsluitend A-merk zonnepanelen, kunt u altijd terecht bij APSolar. We zijn aangesloten bij Stichting Garantiefonds ZonneEnergie (SGZE), wat betekent dat uw aanschaf is verzekerd van kwaliteit en garantie.

  Vraag gratis uw prijsopgave op maat aan

  Ontdek hoeveel u kunt besparen

   Postcode

   Huisnr.

   Toev.

   Binnen één minuut geregeld!