Wilt u graag zonnepanelen laten installeren op uw woning in Drachten? Kies net als veel andere woningbezitters voor duurzaam en profiteer jarenlang van milieuvriendelijke en kostenbesparende zonne-energie. APSolar is dé expert in de regio. Laat het volledige proces over aan onze specialisten en verzeker uzelf van de beste zonnepanelen, uitsluitend van A-merken.

De experts van APSolar werken vlot en professioneel en verzorgen het complete project voor u, van het eerste advies tot aan de volledige installatie en afwerking. Neem contact met ons op en informeer naar de mogelijkheden of vraag direct een vrijblijvende offerte aan.

  • U bespaart tot wel € 650,- per jaar op uw energienota
  • Zonnepanelen gaan tot wel 35 jaar lang mee
  • Met duurzame energie helpt u het milieu een handje
  • Zonnepanelen verhogen de waarde van uw woning
  • Inzicht in uw stroomproductie met de SolarEdge app

Waarom zonnepanelen in Drachten laten plaatsen?

Veel zonuren per jaar

Drachten is een goede plek in Nederland om zonnepanelen op het dak te hebben. Deze stad kende vorig jaar namelijk maar liefst 1.550 zonuren, goed voor de opwekking van veel zonne-energie.

Wek uw eigen duurzame energie op

Help de regio te verduurzamen door een investering te doen in zonnepanelen in Drachten. Hiermee bespaart u zelf jaarlijks ook tot wel € 650,-.

Investering binnen 7 jaar terugverdienen

U verdient met de zonnepanelen in Drachten van onze A-merken uw investering meestal al binnen 7 jaar terug.

De overheid stimuleert de installatie van zonnepanelen

In Drachten krijgt u op het moment 21% btw terug van de Belastingdienst.

  • BESPAAR OP UW ENERGIEREKENING
  • DUURZAME ENERGIE
  • LEVENSDUUR VAN 35 JAAR
  • MEERWAARDE VOOR UW WONING

A-merk zonnepanelen in Drachten

We bieden bij APSolar uitsluitend zonnepanelen in Drachten aan van de beste merken. Zo zijn onze klanten altijd verzekerd van degelijke kwaliteit en goede voorwaarden.

Onze zonnepanelen

Heeft u een vraag over een specifiek paneel of wilt u weten welke panelen het geschiktst zijn voor uw woning? Laat het gerust weten aan uw specialist in Drachten. U bereikt ons heel eenvoudig via info@apsolar.nl of 0598-470 050.

Hoe geschikt is mijn dak voor zonnepanelen?

Voordat we bij u langskomen kunt u zelf kijken of uw dak geschikt is voor zonnepanelen. Let hierbij op de volgende factoren: (1) de helling van het dak en de richting van de toekomstige zonnepanelen, (2) de schaduwval en (3) de vrije ruimte op het dak.

Factor 1: de helling en de richting

Als uw dak gericht is op het oosten of zuiden, dan is het in de meeste gevallen zeer lucratief om zonnepanelen te plaatsen. Een dak op het westen is minder aantrekkelijk, maar kan met de juiste hulpmiddelen – waaronder goede micro-omvormers – toch veel opleveren.

Ook de hellingsgraad heeft invloed op de opbrengst. Een schuin dak met een hellingsgraad van tussen de 20 en 50 graden is vaak het beste voor de meeste opbrengst. Bekijk de tabel om te bepalen of uw dak geschikt is voor zonnepanelen.

Richting zonnepanelenHellingsgraad van het dak
15°30°45°60°75°90°
Noordwest756555504035
Noord756045353020
Noordoost756555454035
Oost858075706050
Zuidoost909590857565
Zuid95100*100958570
Zuidwest909595908070
West858075706055

*De maximale stroomopbrengst onder ideale omstandigheden in procenten (%)

Factor 2: de schaduwval

De voornaamste reden voor een mindere stroomproductie is schaduwval. Dit kan komen door bomen die de zon tegenhouden, maar ook door vuil of de groei van algen.

U houdt rekening met de mate van de schaduwval door een situatieschets te tekenen. Zo kunnen we u bij APSolar ook goed adviseren over de mogelijkheden, zoals het toepassen van optimizers.

Factor 3: de vrije ruimte op het dak

Niet iedereen in Drachten heeft ruimte voor 10 of 15 zonnepanelen. Ook met minder zonnepanelen op uw dak, bijvoorbeeld 2 of 3, is het aantrekkelijk om te investeren in duurzame energie.

APSolar: uw zonnepaneleninstallateur in Drachten

Als u zelf niet uit de berekeningen komt en hulp nodig heeft, staan onze adviseurs paraat. We helpen u graag om de beste oplossing te vinden voor uw situatie. We zijn niet voor niets uw vertrouwde zonnepaneleninstallateur in Drachten.

Wilt u eerst te weten komen wat uw opties zijn? U bent van harte welkom in onze showroom in Hoogezand. Hier bekijkt u onze verschillende A-merk systemen voor de opwekking van groene energie en stelt u meteen al uw vragen. Op die manier bieden we u altijd volledige service, van advies tot installatie.

SolarEdge app: overzichtelijke data van de productie

Na de montage van de zonnepanelen kunt u de handige SolarEdge app downloaden om realtime inzicht te krijgen in uw verbruik en de opbrengst.

De app zet alle ruwe data om in overzichtelijke grafieken, zodat u de gegevens direct heel eenvoudig kunt analyseren en vergelijken. Zo weet u altijd of het systeem naar behoren werkt en genoeg stroom opwekt.

Kosten zonnepanelen in Drachten

De kosten voor de aanschaf van zonnepanelen in Drachten zijn afhankelijk van diverse factoren. Zo is uiteraard het aantal benodigde zonnepanelen bepalend. Dit aantal is gebaseerd op uw energieverbruik.

Ook zitten er soms grote verschillen in de kosten per type of per merk zonnepaneel. Houd ook rekening met bijkomende kosten voor bijvoorbeeld omvormers, kabels en de installatie van de panelen.

Om ervoor te zorgen dat u precies weet waar u aan toe bent bij de aanschaf van zonnepanelen, stellen we vooraf geheel vrijblijvend een offerte voor u op. Ook brengen we de verwachte financiële besparing voor u in kaart.

Aantal personenAantal panelen (360 Wp)Maximale vermogenGemiddelde jaaropbrengstGemiddelde prijs (incl. btw)Gemiddelde prijs (na btw-teruggave)
182.880 Wp2.592 kWh€ 5.350,-€4.421,-
2103.600 Wp3.240 kWh€ 6.250,-€5.165,-
3124.320 Wp3.888 kWh€ 7.200,-€5.950,-
4134.680 Wp4.212 kWh€ 8.150,-€6.735,-
5155.400 Wp4.860 kWh€ 9.250,-€7.644,-
6176.120 Wp5.508 kWh€ 10.600,-€8.760,-

Subsidie zonnepanelen Drachten

Nederlandse gemeenten willen woningbezitters stimuleren om te kiezen voor duurzame energie. Daarom kunt u voor de aanschaf van zonnepanelen in Drachten subsidie aanvragen. Er zijn ook regelingen in het leven geroepen door de overheid voor particulieren en bedrijven. Bekijk voor welke regeling of subsidie u in aanmerking komt en wat de voorwaarden zijn:

Onze tevreden klanten in Drachten:

Fam. Mollema

‘’Onze buren hadden ook al zonnepanelen laten installeren en zij adviseerden ons even te kijken bij APSolar. Vriendelijke mannen met veel verstand van zaken. Installatie verliep vlekkeloos!’’

T. de Smet

‘’Ook wij kiezen voor duurzaam. Sinds een paar maanden hebben we onze zonnepanelen en we hebben er zeker geen spijt van. Super!’’

Dhr. E. De Vries

‘’Heel fijn dat ze bij APSolar alles voor je verzorgen. Ik dacht zelf: hoe meer zonnepanelen, hoe beter. Maar ik bleek er minder nodig te hebben. Betrouwbaar bedrijf.’’

Neem contact op met APSolar

Wilt u meer weten over het plaatsen van zonnepanelen in Drachten of bent u benieuwd wat de mogelijkheden zijn voor uw woning? Neem gerust contact op met onze adviseur. U krijgt bij ons altijd vrijblijvend advies op maat. Bel 0598-470 050 of mail naar info@apsolar.nl.

Wilt u meteen een prijsindicatie ontvangen? We stellen graag een passende offerte voor u op. Geheel vrijblijvend, natuurlijk!