Zonnepanelen in Meppel

Benieuwd hoeveel u kunt besparen met zonnepanelen?

Vraag gratis een offerte aan

  Postcode

  Huisnr.

  Toev.

  • Wek duurzame energie op
  • Bespaar gemiddeld € 637,- per jaar op uw energiekosten
  • Wanneer de energieprijzen stijgen, dalen uw kosten
  • Creëer meerwaarde voor uw woning

  of bel ons direct via 0598-470050

  Profiteer van APSolar

  Uw deskundige partner in de beste zonnesystemen!

  Betaalbaar

  We onderscheiden ons door betaalbare zonnesystemen van hoge kwaliteit te leveren en te installeren.

  Begeleiding van a tot z

  Bij ons wordt u van begin tot eind goed begeleid. Ontvang persoonlijk advies en laat de montage aan ons over.

  Groene toekomst

  We werken graag met u aan een groene toekomst waarin u flink bespaart op uw energiekosten.

  Stel uw vraag of vraag een offerte aan

  Het is een van de duurzaamste investeringen die u helpt besparen op uw energiekosten: de installatie van zonnepanelen. U rekent bij APSolar op een professionele service: van advies tot installatie.

  Dankzij onze jarenlange ervaring voorzien we u van passend advies en zijn we dé aangewezen specialist in de regio Meppel.

  Hyundai zonnepaneel 400 Wp

  Waarom zonnepanelen in Meppel?

  • Jaarlijks 1.500 zonuren

   Met zonnepanelen van APSolar op uw dak benut u het licht van de zon optimaal. Gemiddeld wekt een systeem per dag 8,5 kWh op. Woont u in Meppel? Laat dan ook zonnepanelen installeren op uw dak.

  • Minder afhankelijk van gas

   Door uw eigen stroom op te wekken, heeft u minder gas nodig en bent u maandelijks veel goedkoper uit. Ook helpt u hiermee het milieu een handje.

  • Gemiddelde terugverdientijd: 7 jaar

   Dankzij de vele zonuren in Meppel kunt u uw investering al binnen 7 jaar terugverdienen. Dit klinkt lang, maar de tijd vliegt voorbij als u gratis stroom opwekt.

  • Zonnepanelen voor woningen zijn btw-vrij

   Als u zonnepanelen op uw woning of een bijgebouw laat plaatsen, betaalt u geen btw meer. De btw is vanaf 1 januari 2023 namelijk 0%. Zo bent u een stuk goedkoper uit.

  Vraag uw prijs op maat aan

  Voordelen van APSolar en onze zonnepanelen

  Schakel ook over op duurzame zonne-energie en profiteer daarbij van allerlei voordelen:

  • Uw energierekening gaat gemiddeld € 637,- per jaar omlaag!
  • Zonnepanelen zijn dé milieuvriendelijke keuze
  • Lange levensduur van wel 35 jaar
  • U maakt uw woning aantrekkelijker bij verkoop

  BESPAAR OP UW ENERGIEREKENING

  DUURZAME ENERGIE

  LEVENSDUUR VAN 35 JAAR

  MEERWAARDE VOOR UW WONING

  APSolar plaatst uitsluitend A-merk zonnepanelen in Meppel

  Om de kwaliteit van onze producten te waarborgen, bieden we bij APSolar alleen zonnepanelen van gerenommeerde A-merken. Daardoor weet u altijd zeker dat u goede kwaliteit in huis haalt en jarenlang van de zonnepanelen op aan kunt.

  U leest alle specificaties van de verschillende merken en typen op de pagina zonnepanelen. Mocht u nog vragen hebben over de eigenschappen of meer willen weten over de verschillen, dan helpt onze adviseur u graag.

  Onze tevreden klanten in Meppel

  Fam. ten Hag

  “We hadden dit veel eerder moeten doen. Fijn dat alles zo snel geregeld was. Laat die zon maar komen!!”

  Dhr. van den Berg

  “APSolar maakt echt waar wat ze beloven: professioneel, vriendelijk en snel. Helemaal top.”

  E. Siksema

  “Ik heb er echt helemaal niets op aan te merken, ik raad dit topbedrijf aan iedereen aan. Eerlijk en gedegen advies en een snelle installatie.”

  Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

  Om erachter te komen of het rendabel voor u is om zonnepanelen aan te schaffen, hebben we de 3 factoren die het meeste invloed hebben op de opbrengst voor u hieronder uiteengezet. Komt u er zelf niet uit? Neem dan contact met ons op. Aan de hand van uw informatie zoeken we het helemaal voor u uit.

  Het eerste waar u naar moet kijken als u kiest voor zonnepanelen, is in welke richting en met welke hoek ze op uw dak kunnen liggen. Zoals u hieronder ziet, is een schuin dak gericht naar het zuiden met een hoek tussen de 35 en 45 graden het ideaalst voor de stroomopbrengst. Maar ook een dak richting het oosten en westen is nog rendabel. We adviseren u hier graag over!

  Tabel: *De maximale stroomopbrengst onder ideale omstandigheden in procenten (%)

  Richting zonnepanelen Hellingsgraad van het dak
  15° 30° 45° 60° 75° 90°
  Noordwest 75 65 55 50 40 35
  Noord 75 60 45 35 30 20
  Noordoost 75 65 55 45 40 35
  Oost 85 80 75 70 60 50
  Zuidoost 90 95 90 85 75 65
  Zuid 95 100* 100* 95 85 70
  Zuidwest 90 95 95 90 80 70
  West 85 80 75 70 60 55

  De tweede factor heeft te maken met de schaduwval waar u dagelijks mee te maken krijgt. Staan er bijvoorbeeld veel hoge bomen in de buurt van uw woning en zorgen ze voor veel schaduw op het dak? Dan brengen de zonnepanelen minder op en wordt uw terugverdientijd langer. Er zijn gelukkig wel oplossingen. Met micro-omvormers haalt u toch alles uit uw zonnepanelen.

  Als laatste moet u kijken naar de vrije ruimte op uw dak en hoeveel zonnepanelen u nodig heeft. Om een grote woning met meerdere inwoners te voorzien van voldoende stroom, heeft u natuurlijk meer zonnepanelen nodig dan wanneer u alleen woont of met z’n tweeën.

  Op veel daken in Meppel kunnen wel 4 of meer zonnepanelen worden geplaatst. We komen graag langs voor een inventarisatie en voorzien u van passend advies.

  Kies voor APSolar: dé zonnepanelenspecialist van Noord-Nederland

  We begrijpen als geen ander dat u een mate van zekerheid wenst als het gaat om kwaliteit en garantie. Daarom zijn we aangesloten bij Stichting Garantiefonds ZonneEnergie (SGZE).

  Hiervoor hebben we een uitgebreid selectieproces doorlopen, zodat u zeker weet dat u in goede handen bent met ons als uw zonnepanelenspecialist. We zijn u graag van dienst en ontzorgen u volledig.

  Inzicht in de opbrengst? Download de SolarEdge app!

  Wanneer het zonnesysteem geïnstalleerd is, kunt u een app downloaden – dit is vaak de SolarEdge app – om de stroomopbrengst live te bekijken. Alles wat u wilt weten staat overzichtelijk in de app. Zo wordt groene energie opwekken nog leuker.

  De prijs van een zonnesysteem: installatie en onderdelen

  We kunnen helaas geen standaardtarief noemen voor de aanschaf en installatie van zonnepanelen. Dat komt doordat er verschillende factoren meespelen bij het bepalen van de prijs, zoals het aantal panelen, het type en het merk.

  Onze experts berekenen op basis van de grootte van uw woning en uw energiebehoefte hoeveel zonnepanelen u nodig heeft. U dient naast de aanschaf rekening te houden met bijkomende zaken, zoals de arbeidskosten en kosten van accessoires zoals omvormers, bekabeling en eventueel een zonneboiler.

  Om u een prijsindicatie te geven, stellen we graag een offerte voor u op. Hierbij brengen we ook de verwachte besparing in kaart, zodat u weet wat u van uw zonnepanelen kunt verwachten.

  Bekijk de kosten per huishouden

  Aantal personen Aantal panelen (360 Wp) Maximale vermogen Gemiddelde jaaropbrengst Gemiddelde prijs (incl. btw) Gemiddelde prijs (na btw-teruggave)
  1 8 2.880 Wp 2.592 kWh € 5.350,- €4.421,-
  2 10 3.600 Wp 3.240 kWh € 6.250,- €5.165,-
  3 12 4.320 Wp 3.888 kWh € 7.200,- €5.950,-
  4 13 4.680 Wp 4.212 kWh € 8.150,- €6.735,-
  5 15 5.400 Wp 4.860 kWh € 9.250,- €7.644,-
  6 17 6.120 Wp 5.508 kWh € 10.600,- €8.760,-

  Subsidie voor zonnepanelen in Meppel

  Wist u dat steeds meer mensen in Meppel kiezen voor zonnepanelen? Om de drempel voor een investering in zonnepanelen te verlagen, komt u misschien wel in aanmerking voor een subsidie:

  Neem contact op met APSolar

  Bent u benieuwd hoe u met zonnepanelen op uw dak in Meppel de stap maakt naar een duurzame, milieuvriendelijke en voordelige toekomst? Onze adviseur vertelt u graag over de mogelijkheden en kan al uw vragen beantwoorden.

  Neem voor een vrijblijvende offerte of advies contact op via de onderstaande knoppen.

  Veelgestelde vragen

  Waarom zou ik nu kiezen voor zonnepanelen op mijn dak in Meppel?
  Met zonnepanelen op uw dak in Meppel wekt u altijd stroom op, ook als de zon achter de wolken zit. De terugverdientijd is gemiddeld slechts 7 jaar en u bent veel minder afhankelijk van dure fossiele brandstoffen.
  Brengen zonnepanelen genoeg op in Meppel?
  Meppel heeft ieder jaar gemiddeld 1.500 zonuren en is de ideale plek om zonnepanelen te plaatsen. En ook als de zon verscholen zit, zetten de zonnepanelen het daglicht om in groene stroom. Kortom, een zonnesysteem brengt jaarlijks meer dan genoeg op.
  Waar gaat de ongebruikte stroom naartoe?
  Wekken uw zonnepanelen meer stroom op dan u verbruikt? Dan kunt u gebruikmaken van de salderingsregeling. Hiermee levert u de ongebruikte stroom terug aan het energienet. De teruglevering wordt op jaarbasis verrekend met uw energieverbruik uit het elektriciteitsnet.
  Hoelang gaan zonnepanelen mee?
  De A-merk zonnepanelen die u bij APSolar in het aanbod vindt, gaan tot wel 35 jaar mee. Met een gemiddelde terugverdientijd van 7 jaar profiteert u dus 28 jaar van gratis stroom.
  Hebben zonnepanelen veel onderhoud nodig?
  Zonnepanelen zijn heel onderhoudsvriendelijk en hoeven meestal alleen 2 keer per jaar gecheckt te worden op eventuele beschadigingen. Bladeren en vogelpoep worden meestal vanzelf weggespoeld door regen.
  Bij welke installatiepartij in Meppel ben ik verzekerd van de beste zonnepanelen?
  APSolar is een begrip in Noord-Nederland en installeert alleen de beste zonnepanelen op uw dak in Meppel. U ontvangt van ons altijd vooraf een gerichte prijsindicatie. Gaat u akkoord? Dan begeleiden we u volledig: van advies tot installatie.

  Vraag gratis uw prijsopgave op maat aan

  Ontdek hoeveel u kunt besparen

   Postcode

   Huisnr.

   Toev.

   Binnen één minuut geregeld!