Een omvormer voor zonnepanelen zorgt ervoor dat de opgewekte gelijkstroom door de zonnepanelen wordt omgezet in bruikbare wisselstroom voor ons huishouden. Deze wisselstroom kan ook uitgewisseld worden met de energieleverancier indien uw zonnepanelen meer opbrengen dan u op dat moment verbruikt. De omvormer is dus een essentieel onderdeel van uw zonne-energiesysteem. Uw omvormer mag niet te zwaar zijn, maar ook niet te licht. Lees hier een richtlijn voor het kiezen van de juiste omvormer.

APSolar is Zilver installateur van Enphase. Het Enphase Installateur Netwerk (EIN) is een vertrouwd netwerk van installateurs die een uitzonderlijke klantervaring leveren aan huiseigenaren.

GoodWe

GoodWe is een bedrijf met een sterke focus op innovatie. Ruim honderd medewerkers zijn sinds 2011 actief bezig met research en development (R&D). Enkele GoodWe producten zijn door het onafhankelijke Duitse onderzoekslaboratorium Photon bekroond met een dubbel-A label. Het aanbod varieert van omvormers van 1,5kW tot 80kW. GoodWe garandeert een maximale efficiëntie van 98,2% op bepaalde producten.

 • GoodWe is met meerdere onderscheidingen bekroond
 • Elke omvormer ondergaat de strikte ATS-test
 • IP65 stof- en waterdicht
 • De omvormers zijn over de hele wereld via internet te bewaken
 • Het bedrijf probeert zich te onderscheiden door uitmuntende klantenservice

> Bekijk specificaties GoodWe DNS 3000-6000
> Bekijk specificaties GoodWe SDT 4000-15K
> Conformiteitsverklaring GoodWe XS-700-3000 serie 
> Conformiteitsverklaring GoodWe-DNS 3000-5000 serie
> Conformiteitsverklaring GoodWe DT-3FA serie

SolarEdge HD-Wave

Met meer dan 1.8 miljoen eenheden verscheept (>450MW) naar meer dan 40 landen wereldwijd, is SolarEdge de onbetwiste leider op het snel groeiende gebied van DC-optimalisatie. SolarEdge onderhoudt strategische partnerschappen in de gehele fotovoltaïsche branche, van module fabrikanten tot dealers, in Europa, de Verenigde Staten en APAC, en heeft wereldwijd meer dan 230 mensen in dienst.

 • Hoog rendement
 • Zeer stil, geen ventilator
 • Alle panelen worden onafhankelijk van elkaar aangestuurd, ideaal bij schaduw
 • Fabrieksgarantie: 12 jaar
 • Internet koppeling, bekijk uw opbrengst op uw computer, tablet of telefoon!
 • Optimizers P300/P370/P405/P500/P600/P700

> Bekijk datasheet
> Bekijk specificaties
> Conformiteitsverklaring SolarEdge HD Wave 2200-6000
> Conformiteitsverklaring SolarEdge 3-17K 

Enphase

De krachtige Enphase IQ 7A Micro-omvormer, klaar voor het slimme energienet, vereenvoudigt het installatieproces drastisch en bereikt tegelijkertijd het hoogste niveau systeem efficiëntie voor systemen met 60-cell / 120-halfcell en 72-cell / 144-half-cell modules. Als onderdeel van het Enphase IQ-systeem integreert de IQ 7A Micro-omvormer met de Enphase Envoy-S, Enphase AC Battery en de Enphase Enlighten monitoring en analyse software. De IQ Serie Micro-omvormers breiden de betrouwbaarheidsnormen uit die door voorgaande generaties zijn vastgesteld en ondergaan meer dan een miljoen uur aan power-on tests, waardoor Enphase een toonaangevende garantie kan bieden.

 • Geoptimaliseerd voor krachtige 60-cell / 120-half-cell en 72-cell / 144-half-cell modules
 • Hoogste efficiëntie in de EU van 96,5%
 • Meer dan een miljoen testuren
 • Klasse II dubbel geïsoleerde IP67-behuizing

> Bekijk het RFG certificaat voor Enphase Energy

Richtlijnen juiste omvormer

Het vermogen van een omvormer dient afgestemd te zijn op de totale capaciteit van de zonnepanelen. De capaciteit van zonnepanelen wordt aangeduid met de eenheid WP. Dit betekent dat onder ideale omstandigheden (25 ° Celsius) een bepaald vermogen wordt afgegeven. Echter halen wij in Nederland nooit deze ideale omstandigheden. Het vermogen van de omvormer mag dus lager liggen dan de capaciteit in WP van uw zonnepanelen. Voorbeeld:  Op een installatie met 2200 WP kan prima een omvormer van 2000 Watt. Als de zonnepanelen niet ideaal op het zuiden gericht zijn kan soms nog wel een kleinere omvormer aangeschaft worden.

Advies nodig voor uw omvormer?

Wilt u graag meer informatie over omvormers, of wilt u persoonlijk advies ontvangen? Neem dan contact op met de experts van APSolar. Onze adviseur in zonne-energie helpt u graag!