Steeds meer mensen in heel Nederland kiezen voor duurzame energie. Wilt u ook op een milieuvriendelijke manier uw eigen stroom opwekken en jaarlijks veel op uw energierekening besparen? Kies dan voor zonnepanelen op uw woning in Friesland.

De specialisten van APSolar gaan professioneel en vlot te werk en verzorgen het complete project voor u, van het eerste advies tot aan de volledige installatie en afwerking. Neem contact met ons op en informeer naar de mogelijkheden of vraag direct een vrijblijvende offerte aan.

  • Tot wel € 650,- per jaar besparen op uw energiekosten
  • Onze zonnepanelen gaan tot wel 35 jaar mee
  • U draagt bij aan een schoner milieu
  • Inzicht in uw stroomproductie met de SolarEdge app
  • Waardevermeerdering van uw woning

4 redenen om zonnepanelen in Friesland te plaatsen

Veel zonuren per jaar

Gemiddeld is Friesland een van de provincies die het meeste zon krijgt. Friesland heeft jaarlijks namelijk tussen de 1.500 en 1.600 zonuren.

Draag bij aan een schoner milieu

Met zonnepanelen op uw woning in Friesland helpt u het milieu actief en stapt u (gedeeltelijk) af van fossiele brandstoffen.

Bespaar aanzienlijk op uw energiekosten

Honderdduizenden huishoudens gingen u de afgelopen jaren al voor en bespaarden aanzienlijk op hun energierekening. Bespaar zelf jaarlijks tot wel € 650,-.

Krijg btw terug op uw investering

U kunt het btw-gedeelte van uw investering in zonnepanelen in Friesland volledig via de Belastingdienst terugvragen.

  • BESPAAR OP UW ENERGIEREKENING
  • DUURZAME ENERGIE
  • LEVENSDUUR VAN 35 JAAR
  • MEERWAARDE VOOR UW WONING

Alleen A-merk zonnepanelen

Net als u kiezen we bij APSolar alleen voor producten en materialen van de beste kwaliteit. Zo garanderen we dat u jarenlang geniet van uw zonnepanelen in Friesland. We hebben daarom alleen A-merken in ons assortiment opgenomen.

Ons aanbod zonnepanelen

Wilt u meer weten over de merken of een vergelijking maken? Onze adviseur helpt u graag. E-mail ons via info@apsolar.nl of bel ons op 0598-470 050. We staan u altijd graag te woord en helpen u op maat als de beste zonnepanelen installateur in Friesland.

Is mijn dak geschikt?

Er zijn 3 factoren die bepalend zijn voor de geschiktheid van een volledige zonnepaneleninstallatie op uw woning in Friesland.

Factor 1: de helling en de richting

Is de helling van uw dak gericht op het zuiden of het oosten? In dat geval krijgen de zonnepanelen de meeste zon. In het geval van een dak op het westen, brengen zonnepanelen minder op. Maar ook dan kan een investering in zonnepanelen nog steeds lucratief zijn.

Over het algemeen krijgt een schuin dak meer zon dan een plat dak, vanwege de hellingsgraad. Dit zorgt mede voor een hogere stroomproductie en jaarlijks meer besparing op uw energierekening. Een dak met een hellingsgraad tussen de 20 en 50 graden is meestal het beste voor zonnepanelen en een hoge productie.

Richting zonnepanelen Hellingsgraad van het dak
15° 30° 45° 60° 75° 90°
Noordwest 75 65 55 50 40 35
Noord 75 60 45 35 30 20
Noordoost 75 65 55 45 40 35
Oost 85 80 75 70 60 50
Zuidoost 90 95 90 85 75 65
Zuid 95 100* 100 95 85 70
Zuidwest 90 95 95 90 80 70
West 85 80 75 70 60 55

*De maximale stroomopbrengst onder ideale omstandigheden in procenten (%)

Factor 2: de hoeveelheid schaduw

De opbrengst van de zonnepanelen is ook afhankelijk van de hoeveelheid schaduw. Als uw installatie veel schaduw vangt, heeft dit invloed op de werking. U kunt het vergelijken met een knik in de tuinslang. Met het gebruik van de juiste micro-omvormers is het wel mogelijk om een deel te compenseren.

Factor 3: de vrije ruimte op het dak

Hoeveel vrije ruimte er is voor de zonnepanelen, is een belangrijke factor. Vaak is het wel mogelijk om 2 of meer zonnepanelen te plaatsen op een woning in Friesland.

APSolar: uw zonnepanelen installateur in Friesland

Komt u er zelf niet uit en weet u niet zeker of uw dak geschikt is voor een complete zonnepaneleninstallatie? APSolar is uw zonnepanelen installateur in Friesland.

U bent van harte welkom in onze showroom in Hoogezand om de meest voorkomende systemen met eigen ogen te zien en direct al uw vragen te stellen. We bieden voor iedere opdracht totaalservice, van advies tot installatie.

SolarEdge app: direct inzicht in de stroomopbrengst

Na de montage configureert u de zonnepaneleninstallatie heel gemakkelijk met de SolarEdge app. Met de app volgt u de stroomopbrengst en uw verbruik in real time. Op basis van deze gegevens genereert de app automatisch overzichtelijke grafieken, waardoor u de data eenvoudiger kunt analyseren en vergelijken. Zo heeft u altijd goed inzicht in de prestaties van uw installatie.

Kosten zonnepanelen in Friesland

Bij de aanschaf van zonnepanelen spelen verschillende factoren mee die de kosten beïnvloeden. Hierdoor kunnen we geen vaste prijs noemen voor zonnepanelen in Friesland. Het merk en type zonnepanelen, het aantal en uw wensen zijn hierbij van belang. Maar ook de installatiekosten en accessoires zoals bekabeling en een omvormer beïnvloeden de totaalprijs.

Laat u daarom met een gerust hart adviseren door onze experts. We denken graag met u mee en berekenen de totale kosten voor uw situatie door middel van een vrijblijvende offerte. Hierbij brengen we ook de verwachte besparing in kaart, zodat u precies weet waar u aan toe bent.

Aantal personen Aantal panelen (360 Wp) Maximale vermogen Gemiddelde jaaropbrengst Gemiddelde prijs (incl. btw) Gemiddelde prijs (na btw-teruggave)
1 8 2.880 Wp 2.592 kWh € 5.350,- €4.421,-
2 10 3.600 Wp 3.240 kWh € 6.250,- €5.165,-
3 12 4.320 Wp 3.888 kWh € 7.200,- €5.950,-
4 13 4.680 Wp 4.212 kWh € 8.150,- €6.735,-
5 15 5.400 Wp 4.860 kWh € 9.250,- €7.644,-
6 17 6.120 Wp 5.508 kWh € 10.600,- €8.760,-

Subsidie zonnepanelen Friesland

Wanneer u kiest voor zonnepanelen in Friesland, komt u wellicht in aanmerking voor een aantrekkelijke subsidie. Hiermee stimuleren de gemeenten in de provincie hun inwoners om over te stappen op duurzame energie. Bent u een woningbezitter in Friesland en denkt u na over de overstap? Ontdek dan gauw hoe u met een zogenoemde zonnelening kunt profiteren van een aantrekkelijk rentevoordeel!

Er zijn subsidies voor zowel zakelijke gebruikers als particuliere woningbezitters. Bekijk voor welke subsidies u in aanmerking komt en wat de voorwaarden zijn:

Dit zeggen klanten in Friesland over APSolar:

Fam. Ferwerda

“We hebben en wat oudere woning en wilden eens flink gaan renoveren. Dus ook de energie moet met zijn tijd meegaan. Door APSolar waren ze snel geplaatst!”

Mevr. Sijtsma

“Als je zonnepanelen wilt, ben je bij APSolar echt aan het juiste adres. Je wordt heel prettig geholpen en goed geadviseerd. Heel blij met de zorgvuldige afhandeling.”

Fam. Jonker

“Wij zijn blij met onze zonnepanelen. Het is een investering, maar die verdien je ruimschoots terug op termijn. Fijn dat je inzicht hebt in de besparing :-)”

Neem contact op met APSolar

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van zonnepanelen in Friesland voor uw woning of bedrijfspand? Voor al uw vragen over de aanschaf, installatie en de kosten neemt u contact op met uw adviseur in de regio. U bereikt ons eenvoudig via 0598-470 050 of info@apsolar.nl.

Wilt u meteen een prijsindicatie ontvangen? We stellen graag een passende offerte voor u op. Geheel vrijblijvend, natuurlijk!