Zonnepanelen in Assen

Benieuwd hoeveel u kunt besparen met zonnepanelen?

Vraag gratis een offerte aan

  Postcode

  Huisnr.

  Toev.

  • Wek duurzame energie op
  • Bespaar gemiddeld € 637,- per jaar op uw energiekosten
  • Wanneer de energieprijzen stijgen, dalen uw kosten
  • Creëer meerwaarde voor uw woning

  of bel ons direct via 0598-470050

  Voordelen van APSolar

  Dé expert voor het installeren van de beste zonne-energiesystemen!

  Betaalbaar prijzen

  Bij APSolar proberen we altijd zo betaalbaar mogelijk te blijven en toch de beste zonnepanelen te leveren en installeren.

  Begeleiding van a tot z

  U profiteert het gehele traject van onze deskundige begeleiding.

  Help het milieu

  We verduurzamen in Assen zowel woningen als bedrijfspanden door zonnesystemen te plaatsen. Draag ook uw steentje bij!

  Kies voor APSolar en profiteer van onze totaalservice

  Voor het laten installeren van zonnepanelen in Assen neemt u contact op met de specialist APSolar. We verzorgen het gehele traject, van advies tot en met de installatie.

  Ons assortiment is bijzonder uitgebreid en omvat uitsluitend zonnepanelen van A-merken. Stuk voor stuk zijn ze uitvoerig getest en voorzien van de benodigde certificeringen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Druk op een van de onderstaande buttons of bel ons voor advies.

  Hyundai zonnepaneel 400 Wp

  Waarom zonnepanelen in Assen?

  • De zon is 1.500 uur per jaar te zien

   Niet alleen bruin worden, maar ook gratis stroom opwekken door de zon? Met 1.500 zonuren per jaar in uw woonplaats zijn zonnepanelen perfect.

  • Wek gratis duurzame energie op

   Met zonnepanelen op uw dak wekt u enorm veel stroom op. In combinatie met een elektrische ketel en een inductie kookplaat bent u in huis niet meer afhankelijk van dure fossiele brandstoffen.

  • Bespaar jaarlijks honderden euro’s

   Onze klanten in Assen besparen met hun investering in zonnepanelen gemiddeld € 637,- per jaar. De terugverdientijd ligt rond de 7 jaar. Daarna profiteert u van 100% gratis groene stroom.

  • De btw op zonnepanelen is sinds 1 januari 2023 0%

   Als u zonnepanelen op uw woning of een bijgebouw laat plaatsen, betaalt u geen btw meer. De btw is vanaf 1 januari 2023 namelijk 0%. Zo bent u een stuk goedkoper uit.

  Vraag uw prijs op maat aan

  Voordelen van APSolar en onze zonnepanelen

  Voor het laten installeren van zonnepanelen in Assen kiest u voor APSolar, omdat:

  • U gemiddeld wel € 637,- per jaar bespaart op uw energiekosten
  • Onze zonnepanelen tot wel 35 jaar meegaan
  • Het zorgt voor een waardevermeerdering van uw woning
  • Het opwekken van duurzame energie het milieu ten goede komt

  BESPAAR OP UW ENERGIEREKENING

  DUURZAME ENERGIE

  LEVENSDUUR VAN 35 JAAR

  MEERWAARDE VOOR UW WONING

  Assortiment gecertificeerde A-merk zonnepanelen

  In het assortiment van APSolar treft u uitsluitend zonnepanelen van gerenommeerde A-merken aan.

  Meer informatie nodig over een specifiek zonnepaneel? Onze adviseurs vertellen u graag alles over de verschillende zonnepanelen en welk exemplaar het beste aansluit op uw situatie. Stuur een e-mail naar info@apsolar.nl of bel naar 0598-470050.

  Onze tevreden klanten

  Dhr. Breukelman

  “Ik had online verschillende bedrijven opgezocht, en A.P. Solar kwam het betrouwbaarst over. Dat was een goede keus 🙂 Super service, bedankt mannen.”

  Fam. El Azzouzi

  “Ja echt blij met de zonnepanelen. We werden goed geïnformeerd over de kosten, besparing en subsidie en ook erg vriendelijk geholpen. Gewoon doen!!”

  Fam. Smeink

  “Je merkt echt dat deze mensen verstand van zaken hebben. Er werd goed naar onze wensen geluisterd. Duidelijke communicatie ook, ik ben erg tevreden.”

  Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

  Om te bepalen of zonnepanelen op uw dak in Assen genoeg stroom kunnen opleveren, dient u rekening te houden met 3 factoren: de richting waarin de zonnepanelen geplaatst kunnen worden, de hoeveelheid dagelijkse schaduw en de beschikbare ruimte.

  Bij iedere factor geven we hieronder een uitgebreide uitleg. Wilt u zich persoonlijk laten informeren? Neem dan contact op met een van onze adviseurs via info@apsolar.nl of 0598-470 050.

  Heeft uw dak een schuine kant met een hellingsgraad tussen de 30 en 60 graden? En is deze kant gericht op het westen, zuiden of oosten? Dan is uw woning uitermate geschikt om zonnepanelen op te plaatsen. Zie de afbeelding en tabel hieronder om uit te zoeken of een investering in zonnepanelen lucratief is in uw situatie.

  Vangt uw dak minder zon, dan zijn er genoeg oplossingen te bedenken. De meest voor de hand liggende oplossing is het laten installeren van zogenaamde micro-omvormers. Deze kleine apparaatjes zorgen ervoor dat uw zonnepanelen op een andere manier werken om licht op te vangen en verhogen de opbrengst.

  Tabel: *De maximale stroomopbrengst onder ideale omstandigheden in procenten (%)

  Richting zonnepanelen Hellingsgraad van het dak
  15° 30° 45° 60° 75° 90°
  Noordwest 75 65 55 50 40 35
  Noord 75 60 45 35 30 20
  Noordoost 75 65 55 45 40 35
  Oost 85 80 75 70 60 50
  Zuidoost 90 95 90 85 75 65
  Zuid 95 100* 100* 95 85 70
  Zuidwest 90 95 95 90 80 70
  West 85 80 75 70 60 55

  De stroomopbrengst per dag hangt niet alleen af van hoeveel de zon schijnt, maar ook hoeveel schaduw er op uw dak valt. Veel schaduwval vermindert de productie van gratis groene stroom en verlengt uw terugverdientijd. U kunt dit vergelijken met een knik in de tuinslang. Gelukkig zijn er oplossingen, zoals de toepassing van micro-omvormers. Vraag naar de mogelijkheden.

  Hoe meer zonnepanelen u op uw dak in Assen kwijt kunt, hoe meer stroom u opwekt en hoe duurzamer u leeft. Hoeveel zonnepanelen u kunt laten installeren, hangt af van de beschikbare ruimte en eventuele obstakels, zoals ramen en schoorstenen. Benieuwd naar uw opties? Neem contact op met een van onze adviseurs!

  APSolar is úw zonnepaneleninstallateur in Noord-Nederland

  We zijn aangesloten bij de Stichting Garantiefonds ZonneEnergie (SGZE). Hierdoor is uw investering in zonnepanelen verzekerd van kwaliteit en garantie.

  Stroomopbrengst in de gaten houden? Download de SolarEdge app

  Nadat de zonnepanelen op uw dak in Assen zijn geplaatst, is het verstandig om de SolarEdge app te downloaden en deze te verbinden met uw zonnesysteem. U heeft zo via uw smartphone inzicht in de stroomopbrengst.

  Kosten zonnepanelen Assen

  De kosten die gebonden zijn aan het plaatsen van zonnepanelen in Assen variëren nog wel eens. De prijs hangt onder andere af van het type paneel en het aantal. Uw stroomverbruik bepaalt doorgaans het aantal zonnepanelen dat u nodig heeft.

  Naast de aanschaf van de panelen zelf zijn er ook nog enkele bijkomende kosten waar u rekening mee dient te houden. Denk hierbij aan omvormers, bekabeling en de installatie door onze specialisten. Uiteraard geven we van tevoren altijd een duidelijke kostenindicatie, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

  Bekijk de kosten per huishouden

  Aantal personen Aantal panelen (360 Wp) Maximale vermogen Gemiddelde jaaropbrengst Gemiddelde prijs (incl. btw) Gemiddelde prijs (na btw-teruggave)
  1 8 2.880 Wp 2.592 kWh € 5.350,- €4.421,-
  2 10 3.600 Wp 3.240 kWh € 6.250,- €5.165,-
  3 12 4.320 Wp 3.888 kWh € 7.200,- €5.950,-
  4 13 4.680 Wp 4.212 kWh € 8.150,- €6.735,-
  5 15 5.400 Wp 4.860 kWh € 9.250,- €7.644,-
  6 17 6.120 Wp 5.508 kWh € 10.600,- €8.760,-

  Ontvang subsidie voor zonnepanelen in Assen

  Bent u eigenaar van een woning of bedrijfspand in Assen? Dan komt u wellicht in aanmerking voor een subsidie als u zonnepanelen laat installeren. Bekijk de landelijke regelingen voor particulieren en zakelijke gebruikers:

  Neem contact op met APSolar

  Via de onderstaande knoppen neemt u contact op met een van onze specialisten. We staan voor u klaar met alle benodigde informatie en geven u graag vrijblijvend advies.

  Veelgestelde vragen

  Waarom nu kiezen om zonnepanelen te laten plaatsen?
  De zon schijnt vaker en er valt minder neerslag, zowel in de zomer als in de winter. Hierdoor vangen zonnesystemen steeds meer licht op en zetten ze dit om in nog meer bruikbare stroom. Andere redenen om nu te kiezen voor zonnepanelen zijn: 1) u bespaart per jaar honderden euro’s, 2) u bent minder of helemaal niet meer afhankelijk van fossiele brandstoffen, 3) u draagt uw steentje bij aan een duurzaam milieu en 4) u vermeerdert de waarde van uw woning of bedrijfspand.
  Zijn zonnepanelen in Assen rendabel?
  Assen heeft meer dan 1.500 zonuren per jaar, wat heel goed is voor de stroomopbrengst. In combinatie met een schuin dak op het oosten, zuiden of westen en de juiste hellingsgraad, zijn zonnepanelen in Assen zeer rendabel.
  Wat gebeurt er met de ongebruikte stroom?
  Dankzij de salderingsregeling kunt u de ongebruikte stroom aan het energienet terugleveren. Hiervoor krijgt u een vergoeding. Als u nog energie verbruikt afkomstig uit het elektriciteitsnet, dan wordt de teruglevering verrekend.
  Wat is de gemiddelde terugverdientijd?
  Gemiddeld doen onze klanten er zo’n 7 tot 8 jaar over om hun investering compleet terug te verdienen. Omdat onze A-merk zonnepanelen 35 jaar meegaan, profiteert u hierna nog van 28 jaar gratis, groene stroom.

  Vraag gratis uw prijsopgave op maat aan

  Ontdek hoeveel u kunt besparen

   Postcode

   Huisnr.

   Toev.

   Binnen één minuut geregeld!