Wilt u de waarde van uw woning of bedrijfspand verhogen en uw levensstijl verduurzamen? Investeer dan in zonnepanelen in Wolvega! We verkopen bij APSolar uitsluitend A-merk zonnepanelen die nauwkeurig getest zijn op het gebied van vermogen, duurzaamheid en functionaliteit.

De installateurs van APSolar monteren uw nieuwe zonnepanelen zorgvuldig op uw dak en voorzien u ook van persoonlijk advies. We staan voor u klaar en bieden u totaalservice op maat!

Wat is de KIA regeling?

Als kleine ondernemer maakt u gebruik van de KIA regeling om voordeliger te investeren in bedrijfsmiddelen. U mag jaarlijks een vooraf bepaald deel van de gemaakte kosten aftrekken van de fiscale winst. Met de KIA regeling trekt u tot wel 28% van uw gedane investering extra af van de winst.

Hoeveel u van de belasting mag aftrekken, is afhankelijk van uw complete investering in (duurzame) bedrijfsmiddelen. Bij een investeringsbedrag onder de € 2.400,- of boven de € 328.721,- kunt u niets aftrekken van de fiscale winst. Voor alle bedragen ertussenin is het mogelijk om een percentage of een vast bedrag terug te krijgen.

KIA 2021: bedragenoverzicht

In de onderstaande tabel ziet u in één oogopslag hoeveel u moet investeren om het daarbij horende belastingvoordeel te ontvangen via de KIA regeling. Hiervoor is het handig om het investeringsbedrag van een volledig boekjaar te nemen.

Investering Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA)
Tot € 2.400 0%
€ 2.401 t/m € 59.170 28% van het totale investeringsbedrag
€ 59.171 t/m € 109.574 € 16.568
€ 109.575 t/m € 328.721 € 16.568 met een vermindering van 7,56% van het deel boven de € 109.574
Meer dan € 328.721 0%

Bron: Belastingdienst.nl

KIA voor zonnepanelen en andere bedrijfsmiddelen

Niet alleen als u zonnepanelen laat installeren komt u in aanmerking voor de KIA regeling, maar ook bij investeringen in andere (duurzame) bedrijfsmiddelen. Bekijk welke bedrijfsmiddelen voor uw onderneming geschikt zijn en belastingtechnisch het voordeligst zijn.

Het is ook verstandig om in overleg met uw boekhouder te bepalen wanneer u een investering doet. In sommige gevallen loont het om een investering uit te stellen of juist versneld te doen.

De KIA regeling combineren

Wanneer u investeert in bijvoorbeeld zonnepanelen om uw onderneming te verduurzamen, heeft u de mogelijkheid om de KIA regeling te combineren met de EIA subsidie of de MIA\Vamil regeling. Zo profiteert u van nog meer belastingvoordeel en wordt het investeren in (duurzame) bedrijfsmiddelen nog aantrekkelijker.

Soms kunt u de KIA regeling van de RVO niet combineren. Om in aanmerking te komen voor de EIA subsidie of de MIA\Vamil regeling bent u namelijk verplicht om in nieuwe bedrijfsmiddelen te investeren, terwijl u voor de KIA regeling ook in tweedehands bedrijfsmiddelen mag investeren. Let daarom goed op de voorwaarden die gelden.

Hoe krijg ik de KIA?

Wilt u aanspraak maken op de KIA? Uw bedrijfsmiddel moet vóór de aanvraag in gebruik zijn genomen en al helemaal afbetaald zijn. Wanneer u ondernemer bent voor de inkomstenbelasting, dan mag u in de aangifte inkomstenbelasting de KIA van uw fiscale winst aftrekken. Bent u ondernemer voor de vennootschapsbelasting? Trek de KIA dan in uw aangifte vennootschapsbelasting van de winst af.

Advies nodig? Neem contact op met APSolar

Wilt u meer weten over de KIA regeling voor de aanschaf van zonnepanelen? Twijfel geen moment en neem contact op met onze specialisten. We beantwoorden al uw vragen en voorzien u van helder advies. U bereikt ons eenvoudig via 0598-470 050 of info@apsolar.nl.

Bent u geïnteresseerd geraakt in het laten installeren van zonnepanelen op uw dak? U vraagt al binnen een paar minuten bij ons gratis en geheel vrijblijvend een offerte aan.