Vanaf 27 april conformiteitscertificaat verplicht bij omvormers

Vanaf 27 april is het verplicht voor consumenten om over een conformiteitscertificaat te beschikken bij nieuwe zonnepaneelinstallaties. Dit is omdat een eigenaar van een elektriciteitsproductie-eenheid, zoals een zonnepaneel, er verantwoordelijk voor is dat het voldoet aan de eisen die gesteld worden in de Europese verordening Requirements for Generators (RfG). Deze verordening is eigenlijk al vanaf 2019 van kracht, maar er was besloten om de handhaving 2 jaar uit te stellen voor consumenten omdat het benodigde certificeringssysteem nog niet klaar was. Inmiddels zijn er echter Europese en nationale normen opgesteld, waardoor de benodigde conformiteitscertificaten kunnen worden afgegeven.

Omvormerfabrikanten

De omvormerfabrikanten kunnen nu dus hun zonnepaneelomvormers laten certificeren en voorzien van een certificaat. Wanneer een consument nieuwe zonnepanelen koopt, toont dit conformiteitscertificaat dat ze voldoen aan de RfG-verordening. Het is verplicht om dit aan te tonen wanneer de nieuwe zonnepanelen op het elektriciteitsnet aangesloten worden. Ook wanneer de zonnepanelen al geïnstalleerd zijn en alleen de omvormer vervangen wordt, is dit certificaat verplicht.

Omvormers en conformiteitscertificaten bij APSolar

APSolar biedt een breed assortiment omvormers aan. Bij alle omvormers die we aanbieden op de website staat het conformiteitscertificaat erbij als downloadbare PDF. Wel zo makkelijk. De omvormer is een essentieel onderdeel van uw zonne-energiesysteem. Gaat u een nieuwe aanschaffen, of wilt u nieuwe zonnepanelen? Wij adviseren u graag bij het maken van een juiste keuze. Vraag direct een offerte aan of bel naar 0598-470050.

Vraag offerte aan Bel 0598-470050