De warmtepomp is er voor iedereen die op de energierekening wil besparen, zelfvoorzienend wil zijn, minder CO2 wil uitstoten en het energielabel van het huis of bedrijfspand wil verhogen. Bestel een warmtepomp via APSolar en wij zorgen ervoor dat hij op deskundige en vakkundige wijze wordt geplaatst door een warmtepompspecialist.

 • Professionele plaatsing en installatie
 • Volledige ontzorging
 • Deskundig advies
 • Gerenommeerde A-merken

Wat is een warmtepomp?

Een warmtepomp is een apparaat dat het huis voorziet van warmte of koelte. Warmtepompen werken op elektriciteit. Met een warmtepomp in huis is het dus mogelijk om compleet van het gas af te stappen. Door een warmtepomp te installeren, bespaart u dus niet alleen geld, maar bent u ook milieubewuster bezig. Een warmtepomp biedt de volgende voordelen:

 • Lagere energierekening
 • Minder tot geen gaskosten
 • Minder CO2-uitstoot
 • Koeling in de zomer, verwarming in de winter
 • Verhoging energielabel woning

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp is een apparaat dat in een woning meestal in verbinding staat met de ruimteverwarming. In een warmtepomp zit doorgaans een warmtewisselaar. Met deze wisselaar haalt de pomp warmte uit het grondwater, de bodem of de lucht. De meeste warmtepompen werken door een koudemiddel te laten verdampen bij een lage temperatuur. Bij een hoge temperatuur moet het koudemiddel juist gecondenseerd worden. Het gehele proces werkt door middel van een compressor en een smoorventiel. Die twee componenten zorgen ervoor dat de druk verhoogd en verlaagd kan worden, zodat u altijd de juiste temperatuur in huis krijgt. Wilt u ook een duurzame warmtepomp? U kunt direct een offerte aanvragen of, als u vragen heeft, eerst even met één van onze specialisten bellen.

 • BESPAAR OP UW ENERGIEREKENING
 • DUURZAME ENERGIE
 • VERWARMEN ÉN VERKOELEN
 • MEERWAARDE VOOR UW WONING

Verschillende soorten

Er zijn veel soorten warmtepompen. Er vinden diverse processen plaats in de verschillende warmtepompen, waardoor het rendement bij elke soort weer anders is. Over het algemeen heeft een warmtepomp een Coëfficiënt Of Performance (COP) van 4,2 tot 4,6. Dit betekent dat met een kleine hoeveelheid arbeid al een grote hoeveelheid energie in de vorm van warmte kan worden verplaatst. De warmtepomp staat op de tweede plaats qua rendement en is daarmee veel duurzamer dan een normale verwarming, die maar een COP heeft van 1. De bekendste en efficiëntste warmtepompen zijn Nederlandse uitvindingen:

Hybride warmtepomp

Een hybride warmtepomp werkt samen met de cv-ketel. Met een hybridesysteem bent u al een stap dichter bij een volledig elektrische woning. Met een hybride verlaagt u uw CO2-uitstoot al met 20% en verlaagt u direct de energierekening.

Ventilatiewarmtepomp

Ventilatiewarmtepompen halen warmte uit de lucht in het huis. Normaal gaat deze warmte verloren, maar met een ventilatiewarmtepomp niet. Door lucht in huis te gebruiken, wordt de energierekening verlaagd.

Booster warmtepomp

Een Booster warmtepomp gebruikt warme lucht om water te verwarmen. De Booster warmtepomp is er dus specifiek voor gemaakt om warm water af te leveren aan de tap of de (vloer)verwarmingsinstallatie.

Is uw huis klaar voor een warmtepomp?

Is uw woning wel klaar voor een warmtepomp? Nieuwbouwhuizen worden tegenwoordig goed geïsoleerd, zodat er direct een waterpomp aangesloten kan worden. Veel huizen die gebouwd zijn in de 20ste eeuw zijn slechter geïsoleerd. Over het algemeen heeft een huis dak-, spouw- en vloerisolatie en HR++ glas nodig, wil een hybride waterpomp goed zijn werk kunnen doen. Ook moet het energielabel van uw woning minstens een B zijn. Met een relatief jonge cv-ketel (minder dan 10 jaar oud) werkt de warmtepomp het best. Een volledig elektrische warmtepomp heeft nog iets meer isolatie nodig dan een hybride. Weet u niet zeker of uw huis genoeg isolatie heeft? Doe dan de 50 °C test:

 1. Voer de test uit als de buitentemperatuur tussen de 4 en 10 °C ligt.
 2. Stel uw cv-ketel in op een temperatuur van 50 °C. Normaal ligt de temperatuur tussen de 60 en 80 °C.
 3. Houd de hele week bij hoe de temperatuur binnen is. Blijft het warm in huis of voelt u tocht? We raden u aan om in de nacht de thermostaat niet lager te zetten dan 17 of 18 °C.
 4. Blijft uw woning de hele week comfortabel warm? De kans is groot dat uw woning dan geschikt is om een warmtepomp in te plaatsen. Blijft uw woning niet warm? Dan is het niet verstandig om een warmtepomp te laten plaatsen. De warmtepomp kan in een slecht geïsoleerd huis namelijk niet zijn werk doen.

Wilt u meer uitleg over of uw woning geschikt is? U kunt ons altijd bellen of mailen en dan helpen wij u graag verder. Onze specialisten kunnen u adviseren wanneer uw woning nog beter geïsoleerd moet worden.

De kosten van een warmtepomp

De kosten van een warmtepomp kunnen erg uiteenlopen. Meestal is een hybride warmtepomp te koop voor rond de € 4.000,-. Een grondwaterwarmtepomp kan echter zo’n € 25.000,- kosten. Gemiddeld kost een warmtepomp, inclusief installatie en het gereedmaken van uw woning, tussen de € 5.000,- en € 8.000,-. Voor dat geld bent u milieubewust bezig, heeft u een lagere energierekening en verbruikt u minder of helemaal geen gas meer. De gemiddelde investering voor een warmtepomp verdient u binnen 7 tot 15 jaar terug.

Plaatsen en installeren

Wilt u graag een warmtepomp? We helpen u graag met het maken van de juiste keuze. Op deze manier garanderen we dat de warmtepomp past bij uw huis en u het meeste rendement haalt uit uw investering. Uiteraard zorgen we voor een professionele installatie van de nieuwe warmtepomp bij u thuis. We werken alleen met vakkundige specialisten, die u ook kunnen helpen bij het onderhoud. U kunt ons om persoonlijk advies vragen door te bellen naar 0598-470050.

Contact

Heeft u nog vragen over de warmtepompen? Neem dan vooral contact op. We staan klaar om u met al uw vragen te helpen. Bel naar 0598-470050 of stuur een bericht via het mailformulier. U kunt natuurlijk ook direct mailen naar info@apsolar.nl.