Opvolger van succesvolle duurzaamheidslening: Energiebespaarlening Overijssel

Voor woningeigenaren in Overijssel die hun woning willen verduurzamen is er goed nieuws. De provincie Overijssel en het Nationaal Energiebespaarfonds (NEF) hebben hun krachten gebundeld in de Energiebespaarlening Overijssel. Hiermee is er een waardige opvolger voor de duurzaamheidslening en kunnen we in Overijssel weer flinke stappen nemen in de verduurzaming van particuliere woningen.

Lagere rente voor hoger leenbedrag

Met ingang van 1 juni 2016 kunnen woningeigenaren een beroep doen op de Energiebespaarlening Overijssel om een investering in bijvoorbeeld isolatie of zonnepanelen te financieren:

  • De lening biedt een rentekorting tussen de 0,5 en 0,9 procent en  hiermee ligt de actuele rente (peildatum 30 mei 2016) tussen de 1,7 en 2,0 procent. Een hoger leenbedrag betekent een lagere rente.
  • Het minimum leenbedrag is € 2.500,-, het maximum is € 25.000,-.
  • Bent u ouder dan 75 jaar? Ook dan kunt u de Energiebespaarlening Overijssel aanvragen.

De volledige voorwaarden staan op www.energiebespaarlening.nl/overijssel

Waarom Energiebespaarlening Overijssel?

Een energiezuinig huis biedt veel voordelen: wooncomfort, lagere energiekosten, waardeverhoging van uw woning en is uiteraard goed voor het milieu. In Overijssel hebben daarom – mede dankzij de oude duurzaamheidslening – veel woningeigenaren de afgelopen jaren al maatregelen getroffen om hun huis duurzamer te maken. 45% van alle koopwoningen in Overijssel voor 2020 op energielabel B krijgen; dat is de doelstelling van de provincie Overijssel. Willen we deze doelstelling halen, moeten nog veel huizenbezitters hun huis energiezuinig maken.

Energieloket in uw gemeente

U kunt de Energiebespaarlening Overijssel aanvragen via www.energiebespaarlening.nl/overijssel. Wilt u meer informatie of advies over de maatregelen om uw woning te verduurzamen? Neem dan contact op met het energieloket in uw gemeente. Op www.overijssel.nl/energieloketten vindt u de contactgegevens.