Belastingvoordelen

Als ondernemer kunt u profiteren van een groot aantal belastingvoordelen zoals de Energie-investeringsaftrek, de MIA/VAMIL regeling, de stimuleringsregeling ‘Asbest van het dak, zonnepanelen erop’ en de Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA).

Energie-investeringsaftrek

Als ondernemer kunt u gebruik maken van de Energie-investeringsaftrek (EIA).
Elke ondernemer die investeert in duurzame energie kan gebruikmaken van de Energie-investeringsaftrek. Uw investering biedt dubbel voordeel: uw energiekosten gaan omlaag én u betaalt minder belasting. Naast de gebruikelijke afschrijving kunt u 41.5% (in 2013) van de investeringskosten van energiebesparende bedrijfsmiddelen aftrekken van de fiscale winst. Over één of meer jaren betaalt u minder inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting. Het netto voordeel is ongeveer 11%.

Willekeurige afschrijving

De willekeurige afschrijving betekent dat de ondernemer naar eigen inzicht tot 50% van de investering in één keer af kan schrijven.
Dat betekent dus het fors naar voren halen van de aftrekposten.

MIA/Vamil

Tevens kunt u gebruik maken van de milieu investeringsaftrek (MIA)
Ook kunt u gebruk maken van de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA).

Asbest eraf, zonnepanelen erop

Agrarische bedrijven kunnen tevens profiteren van subsidie voor het verwijderen van asbest, als tegelijk zonnepanalen worden geplaatst.

Als u uw asbest dak verwijdert en tegelijkertijd zonnepanelen installeert, kunt ook gebruik maken van de willekeurige afschrijving over de investering in zonnepanelen. Hierdoor kunt u op een willekeurig moment 75% van de investering in 1 keer aftrekken van uw winst. Hiermee krijgt u een liquiditeits- en rentevoordeel doordat u sneller belasting over de investering terug krijgt.

Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek

Als een ondernemer in een boekjaar investeert in bedrijfsmiddelen, dan kan deze investering in aanmerking komen voor de KIA.

Nieuwsgierig geworden?

Maak vrijblijvend een afspraak via 0598-470050 met een van onze adviseurs zodat u precies weet welke voordelen voor u van toepassing zijn, inclusief een opbrengstberekening afgestemd op uw situatie!