Bent u woningeigenaar in het aardbevingsgebied, heeft uw huis aardbevingsschade en is de schade erkend? Dan kunt u gebruikmaken van de subsidie Waardevermeerdering om uw woning te verduurzamen. U krijgt maximaal € 4.000,- subsidie om bijvoorbeeld zonnepanelen aan te schaffen en te laten installeren op uw dak.

Maakt u al gebruik van de stuwmeerregeling, dan komt u nog steeds in aanmerking voor deze subsidie. Mocht u nog vragen hebben over de verschillende regelingen of over het laten plaatsen van zonnepanelen door de specialisten van APSolar, neem dan vooral contact met ons op. Onze adviseurs voorzien u graag van meer informatie.

Vraag offerte aan Bel 0598-470050

Subsidie Waardevermeerdering aanvragen 2021

Het budget van de subsidie Waardevermeerdering raakt op, maar het kabinet heeft laten weten € 40 miljoen extra voor deze regeling beschikbaar te stellen. Het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) verwacht dat het extra budget eind september, begin oktober van 2021 helemaal op is. Als u van plan bent om de subsidie Waardevermeerdering aan te vragen, doe dat dan zo snel mogelijk. Wanner de € 40 miljoen op is, worden verdere subsidieaanvragen afgewezen. Het duurt ongeveer 14 weken voor u een antwoord krijgt op uw aanvraag.

Duurzame maatregelen

U kunt subsidie krijgen als uw woning erkende aardbevingsschade heeft en u duurzamer wilt leven. U komt in aanmerking voor maximaal € 4.000,- met één of meerdere van de onderstaande maatregelen:

Gevel-, vloer- of dakisolatie Muurisolatie
HR++ glas Kozijn voor HR++ glas
Isolerend glas (monument) Kozijn voor isolerend glas (monument)
Combiketel HRe ketel
HR luchtverwarming Zonnepanelen* en zonnecollectoren
Zonneboiler* Pelletkachel
Warmtepomp* Infraroodpanelen
Warmte-koudeopslag Warmteterugwinningstechnieken
Lage temperatuurverwarming Energiezuinige vloerverwarmingspomp
Apparaat koppelen aan een slimme meter Windenergietechnieken (opwekking)

* De dikgedrukte maatregelen kunt u laten uitvoeren door APSOLAR.

Bij APSolar leveren we niet alle maatregelen uit dit lijstje waarmee u uw woning kunt verduurzamen. Komt u in aanmerking voor de subsidie Waardevermeerdering en wilt u een zonneboiler, een warmtepomp of zonnepanelen aanschaffen en laten installeren, dan staan onze adviseurs en specialisten uiteraard voor u klaar. We regelen alles van a tot z en zorgen ervoor dat de apparaten op de juiste manier geïnstalleerd worden. Als u nog vragen heeft, neem dan gerust contact met ons op. U kunt ook direct een offerte aanvragen.

Vraag offerte aan Bel 0598-470050

Algemene voorwaarden subsidie Waardevermeerdering

Er is een aantal voorwaarden verbonden aan de subsidie Waardevermeerdering:

  • U heeft niet eerder gebruikgemaakt van de subsidie Waardevermeerdering die voor 2017 liep op uw huidige adres.
  • Uw woning heeft erkende aardbevingsschade van minimaal €000,- en u beschikt over een van de onderstaande bewijsstukken:
  1. Een besluitbrief van de TCMG (Tijdelijke Commissie Mijnbouwschade Groningen) of IMG (Instituut Mijnbouwschade Groningen) waarin staat dat u tenminste € 1.000,- erkende schade hebt, die is erkend op of na 19 maart 2018.
  2. Een besluitbrief van de TCMG die u heeft ontvangen nadat u akkoord bent gegaan met de stuwmeerregeling.
  3. Een aanbiedingsbrief “oude schademelding” van de NAM (Nederlandse Aardolie Maatschappij) met minimaal € 1.000,- erkende schade.
  4. Een uitspraak van een rechter of de Arbiter Bodembeweging waarin is vastgesteld dat de schade van tenminste € 1.000,- (categorie a of b) is erkend door bodembeweging als gevolg van gaswinning op of na 1 januari 2016.
  5. Een schaderapport (in opdracht) van het CVW (Centrum Veilig Wonen) dat aantoont dat er sprake is van erkende aardbevingsschade (categorie a of b) van tenminste € 1.000,-, erkend op of na 1 januari 2016.
  6. Een schaderapport (in opdracht) van de NAM waarin is vastgesteld dat de schade, erkend op of na 1 januari 2016, het gevolg is van bodembeweging door gaswinning en minstens € 1.000,- bedraagt (categorie a of b).

Subsidie Verduurzaming en Verbetering Groningen

Staat uw woning wel in het aardbevingsgebied, maar is het niet opgenomen in de database van het versterkingsprogramma van de Nationaal Coördinator Groningen (NCG) of valt uw woning in een postcode waar de waardedalingsregeling van het IMG van kracht is? U kunt dan in 2022 weer de subsidie Verduurzaming en Verbetering Groningen aanvragen.

In 2022 wordt er voor deze regeling in totaal € 150 miljoen beschikbaar gesteld. U kunt maximaal € 10.000,- subsidie krijgen voor bijvoorbeeld het treffen van duurzame maatregelen, waaronder het laten installeren van zonnepanelen of het isoleren van uw woning. Lees meer over de subsidie Verduurzaming en Verbetering Groningen.

Contact opnemen met APSolar

Neem vooral contact met ons op wanneer u vragen heeft over de subsidie Waardevermeerdering of over de subsidie Verduurzaming en Verbetering Groningen. Onze adviseurs staan u graag te woord en voorzien u van duidelijk advies. Indien gewenst helpen we u tevens met de aanvraag van de subsidie waarvoor u in aanmerking komt.

Vraag offerte aan Bel 0598-470050